Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Domácí základní těsto na italské těstoviny

0.0
Domácí základní těsto na italské těstoviny

Potřebné ingredience

Na 680g těsta: 450g italské mouky (doppio zero), nebo hladké mouky nejlépe nebělené s větším obsahem lepku, 4 vejce, vychlazená voda

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku vejce ,sůl a propracujeme. Bude nutné přidat trochu vychlazené vody (pozor! po 1/4 lžičkách !), aby se získalo volně hrudkovité těsto. Vyklopit těsto na lehce pomoučený vál. Hněteme 6-8min. Těsto má být měkké na dotek, pružné, hladké a trochu lesklé na povrchu.Když je těsto prohnětené navlhčíme si ruce studenou vodou a těsto pohladíme aby nám neokoralo a bylo pěkně vláčné. Přikryjeme těsto potratavinářskou folií a necháme ho odpočinout po 30min.v lednici . po tomto čase těsto vyndáme y lednice a a rozdělíme těsto na 2 kousky .Pracujeme s jednou částí a druhou necháme přikrytou. Na pomoučněném vále vyválíme placku o síla zhruba jako na závin. Dále pak rádélkem vytvoříme buď nudle nebo pláty na lasaně atd kdo co chce.Z těsta lze připravit také plněné těstoviny např. mletým masem sýrem a jiné. Těsto můžeme také udělat špenátové nebo s oregánem každý dle svých nápadů a chuti.

pripravime si ingredience

Do mísy dáme mouku ,vejce a sůl a propracujeme vychlazenou vodu přidáváme po lžičkách. Hněteme cca 6-8minut

propracované těsto přikryjeme potravinářskou foliií a dáme na půl hodinz odležet do lednice

Vyválíme placku a rádélkem tvoříme nudle nebo tvary dle svých potřeb a fantazie

nakrájené tvary přendáme na utěrku kdo chce na novinz pečící papír a jiné a necháme trošku proschnout. Dále pak vaříme jako bežné těstoviny v osolené vodě do změknutí. Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

carlos 1. 3. 2014, 23:04
Dobrý večer, chtěla bych z těsta zkusit lasagne, ale nevím jestli je před zapekanim nějak uvařit popř. jak....? (F) (F) (F)děkuji Vladka
Krámek pro radost 5. 8. 2013, 22:15
Dobrý den, jak to mám udělat když chci těstoviny udělat dopředu a použít je za nějaký čas? mám je usušit a uskladnit díky Katka
pesnio 28. 2. 2014, 22:36
@Krámek pro radost Ano testoviny věším na šňůru a suším
ellen.lt 22. 3. 2013, 19:12
nenašla jsem dost důležitou informaci ,kolik vody?
kopretina123 22. 3. 2013, 19:27
@ellen.lt V receptu je psáno dle potřeby přidávat po 1/4 lžičkách. ,-)
petisz 18. 3. 2013, 12:42
Dobrý den Romčo, můžu se zeptat?mám doma kuchyňský robot,na kterém se dají připravovat i těstoviny,nemáte s tím zkušenost? Jedná se o robot Professor FP1101,dostala jsem ho k narozkám. Díky Petra :-$
gudyna 17. 4. 2011, 15:08
Dobrý den Romano, mám dotaz.Vámi uvedenou italskou mouku někde specielně kupujete?Mohu poprosit kde? Děkuji Petra
pesnio 22. 7. 2011, 10:38
pipontek 27. 2. 2011, 7:57
Zdravím Romi,chtěla jsem se zeptat-když uděláte lasagně-kdy je vaříte?Já jednou lasagne zkoušela,celkem se povedly,ale nechala jsem je vysušit do druhého dne a zkroutily se a hodně se lámaly-prostě hrůza.Tak jsem si říkala,že je příště budu vařit hned,ale nejsem si jistá,jestli je to dobré rozhodnutí-poradíte???Díky Renča
pesnio 1. 3. 2011, 8:25
@pipontek Jasne varim je hned a jsou uzasne a desti je snedi hned i kdyz jich mame plny pekac :-) JInak obcas se jeden treba take pokrouti ale je malinko a jdou narovnat :-) vyzkousejte jsou super
pipontek 1. 3. 2011, 9:53
@pesnio Děkuji za odpověď,vyzkouším a pak dám vědět jak to dopadlo...Renča
pesnio (upraveno) 26. 2. 2011, 11:24
delam takhle lasane ,tagliate atd fota a recepty na omacky jeste dodam (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie