Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

OŘÍŠKOVÉ HRUDKY s kukuřičnými lupínky-jednoduché a zaručeně výborné-uspějete u dětiček i u manžílka!!!!

0.0
OŘÍŠKOVÉ HRUDKY s kukuřičnými lupínky-jednoduché a zaručeně výborné-uspějete u dětiček i u manžílka!!!!

Potřebné ingredience

100g mléčné čokolády,30g ztuženého tuku,20g strouhaného kokosu,20g strouhaných vlašských ořechů,20g kukuřičných lupínků(corn flakes)
Fotečky nemám,ještě je nedělám...až tak týden-dva před Vánoci...Jsou SUPR,chutné,jednoduché,celkem zdravé...ty se u nás vždy "sežerou" nejdříve...Dělám je z několika násobné dávky-tak 5x znásobím dávku!!!

Postup přípravy

Kukuřičné lupínky vložim do mikrotenového sáčku,udělám uzlík a válečkem na těsto je rozdrobím..Kokos s míchám s vlašskými ořechy a kukuřičnými lupínky.Mléčnou čokoládu rozlámu na kousky,společně se ztuženým tukem ji dám do kastrůlku a rozehřeji ve vodní lázni.přidám sypkou,připravenou směs a vše dobře promíchám.Pokud se mi směs zdá řidší,přidám lupínky,či kokos..Malou lžičkou nabírám hmotu a kladu hromádky na alobal,či pečící papír.Hrudky jsou velikosti kolem 2cm..Po ztuhnutí uložím do krabice a před podáváním vložím do papírového,nejlépe barevného,veselého košíčku...Vřele doporučuji...Návštěvy u nás vždy velmi obdivují,je to velká a hodobožová změna po klasice....
Přeji dobrou chuť a veselé čekání na Ježíška!!!Mnoho štěstí!!!S.
A když mi holky,prosím,napíšete,jak Vám hrudky šmakovaly,uděláte mi ooobr radost!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Judinka 13. 12. 2007, 22:39
(zajic)ještě jsem je sice nedělala, ale už nyní to vypadá suprově.Já nejsem moc na ořechy a kvlůli malé, která by se utloukla po lupínkách a mysli, rozinkách..tak zkusím i dávku místo ořechů s mysli nebo oves. vločkami a rozinkami. určitě písnu. moc díky (L) (L)
vlasson 14. 12. 2007, 20:37
@Judinka Dobrý večer...Děkuji!!Určitě je vyzkoušejte,jsou SUPR!!!! (clamp).Oříšky můžete nahradit třeba mixovanými,upraženými ovesnými vločkami,ale i sušenými mletými obilnými klíčky-pro ještě zdravější variantu (Y)....třeba i drobečkami ze sušenek..určitě je mnoho variant...Přeji dobrou chuť a krásné Vánoce!!! (banky)...SOŇA

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie