Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Babalačinky - recepis pro moje hřádové sestry na dnešní PALAČINKOVÉ ÚTERÝ

0.0
Babalačinky - recepis pro moje hřádové sestry na dnešní PALAČINKOVÉ ÚTERÝ

Potřebné ingredience

Přizpůsobila jsem trochu originální recept, aby to rychleji odsejpalo: 4 vejce (pokud jsou menší, tak klidně šest) dám do nádoby s odměrkou. Doliju vodou (bublinkatá nebo minerálka nebo dokonce pivo nejsou na škodu ,o) do jednoho litru. Přihodím čtvrtlitr hladké mouky (jeden velký hrnek). A ještě špetku soli a lžíci oleje (Andy poradila.. jsou jemnější a na dobré pánvi se dají "smažit" úplně bez tuku. Rozšleháme (nejlíp mixérem) a necháme aspoň půlhodinu stát! To je důležité, aby mouka nasákla tekutinu.

Postup přípravy

Těsto je opravdu hodně řídké, ale vajíčka by ho měla udržet pokupě - výsledkem jsou tenoulinké palačinky jemné chuti, které negumovatí a nepodrážkovatí ani postudenu. Pokud se těsto trhá, přidám ještě jednu až dvě lžíce mouky. Dělám na litinové pánvi z Ikey, jen tu první lehce podmáznu, pak už ne (kdyžtak hubeňourům pomažu nakonec máslem), sypu skořicovým cukrem, mažu nutelou, marmeládou, povidly.. nahoru jogurt nebo trošku šlehačky + ovoce, co je po ruce..
Vystačí asi na deset až dvanáct kusů.

A tady o Palačinkovém úterý :o) http://www.detskestranky.cz/clanek/927-velikonoce_po_anglicku_od_palacinek_po_klobouky.htm

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 8. 3. 2011, 21:11
(Y) (Y) (Y) :-) :-) :-)
zdenallicka 8. 3. 2011, 17:27
Hmm, já to čuchala... :-) Jedu si takhle vlakem z Bééérna a mám chuť na palačíny.. Tož díky, můj žaludek tě zdraví... (L)
verdas2 8. 3. 2011, 15:46
hm, stý recept, to stojí za to ,-) ale pardón, na dnešek už je naplánovaný rizoto... možná zejtra? (týbrďo proč to tam dává toho strašnýho smajla? no nic, promiň...)
alimama 8. 3. 2011, 20:16
@verdas2 Už by byl asi stopátý, ale pár jich bylo smáznuto pro malou inspirativnost.. :o) Tak teda zííítra, hehe..

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie