Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 48 návštěvníků)

Hovězí plátky pod vaječnou pokrývkou -MOOC DĚKUJI SUVIČCE

4.0
Hovězí plátky pod vaječnou pokrývkou -MOOC DĚKUJI SUVIČCE

Potřebné ingredience

Doba přípravy: 2 hodinySuroviny: - 6 plátků hovězího masa - 1 cibule - sůl, pepř, hořčice, česnek (asi 5 stroužků) - hladká mouka - 600 ml vody - 1 zelená paprika - 2 rajčata - 3 vejce - kečup

Postup přípravy

Postup:

Plátky hovězího masa naklepeme, rozřízneme po všech stranách, aby se nám na pánvi nezkroutilo. Posolíme, opepříme, pomažeme lisovaným česnekem a hořčicí. Obalíme v hladké mouce. Orestujeme na rozpáleném oleji, aby se maso zatáhlo. Plátky přendáme na talíř a na oleji v pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Maso přidáme k cibuli, zalejeme 500 ml vody (je to tak do půlky výšky masa). Dusíme asi 45 minut. Udělá se nám výborná omáčka, během dušení jsem přidala ještě 100 ml vody.
Mezitím si umyjeme papriku a nakrájíme, rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, nakrájíme na měsíčky. Vejce si rozkvedláme se solí.
Kdyz je maso měkké, přendáme je na plech vyložený pečícím papírem pěkně vedle sebe i s omáčkou. Poklademe paprikou, rajčaty, postříkáme kečupem a nakonec zalejeme vejcem.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 - 30 minut. Dokud vajíčko neztuhne.
Podáváme s rýží.

Poznámka:

Toto jídlo je šťavnaté, omáčka zůstane dole a vejce ztuhne nahoře. Výborné s rýží, ale myslím, že i opékané brambory budou skvělé.

VELKÁ DOBROTA

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 13. 5. 2012, 12:45
(Y) :-)to může být moc dobré (clamp) (clamp) (clamp)
ddandulla 13. 5. 2012, 12:10
Dnes jsem dělala k obědu a je to vynikající MŇAMKA (Y)
seymoore 17. 11. 2011, 3:02
(Y) (Y) (Y)
bianco 24. 8. 2011, 20:24
zítra se chystám dělat k obědu, tak jsem zvědavá, jak si manžílek pochutná :-)
LaNicky 23. 8. 2011, 8:37
Je to velká dobrota. Přítel se olizoval až za ušima (Y).. Zase něco trošku jiného z hovězího,co chlapi určitě ocení. Takže děkuju moc (clamp)
AnajKr 2. 4. 2011, 10:51
Prosím, jaké hovězí používáte? Díky
JTerry 28. 3. 2011, 12:26
Jdu na to ,-)
žabada 13. 3. 2011, 9:10
:-) určitě vyzkouším, díky (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie