(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Třepací dort (pařížská varianta s piškoty)
Potřebné ingredience
3 pařížské šlehačky, 2 menší konzervy mandarinkového kompotu, 2 čokoládové pudingy Dr. Oetker bez vaření Créme Olé (ne obyčejný!!!), 1-2 balíčky piškotů (podle toho kolik vrstev budeme dělat)
Postup přípravy
Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme 2 pařížské šlehačky (nešlehané) , 2 mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme 2 pudingy. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho třást pocítíme rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůře.
Takto připravenou dortovou náplň natřeme na ideálně 2 vrstvy piškotů (namočených v mléce, kávě či kompotové šťávě, aby lépe držely), které jsme si předtím naskládali do dortové formy.
Ozdobíme ušlehanou pařížskou šlehačkou. Buď rovnoměrně natřeme nebo nastříkáme ozdobně dokola. Můžeme postrouhat čokoládou.
Pozn. Poloviční dávka nestačí! Nechat dobře zatuhnout!
Dort lze udělat celý z bílé šlehačky a vanilkových pudingů, případně různě nakombinovat dle chuti. Na fotografii jsem místo 3. pařížské šlehačky použila obyčejnou.
Takto připravenou dortovou náplň natřeme na ideálně 2 vrstvy piškotů (namočených v mléce, kávě či kompotové šťávě, aby lépe držely), které jsme si předtím naskládali do dortové formy.
Ozdobíme ušlehanou pařížskou šlehačkou. Buď rovnoměrně natřeme nebo nastříkáme ozdobně dokola. Můžeme postrouhat čokoládou.
Pozn. Poloviční dávka nestačí! Nechat dobře zatuhnout!
Dort lze udělat celý z bílé šlehačky a vanilkových pudingů, případně různě nakombinovat dle chuti. Na fotografii jsem místo 3. pařížské šlehačky použila obyčejnou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ilona
(upraveno)
22. 3. 2011, 8:38
Tak to rozhodně vyzkouším.
ilona
(upraveno)
22. 3. 2011, 21:24
@ilona
Tak už jsem ho udělala a musim říct, že mi chutná víc jak ta bíla varianta. Moc díky za receptík
marki333
(upraveno)
17. 4. 2011, 9:24
@ilona
Taky jsem prvně vyzkoušela u tchyně bílou variantu, ale protože jsem velký milovník pařížské šlehačky, tak jsem dort upravila podle svých chutí a kupodivu nejen mně chutnal lépe .
zdenka54
(upraveno)
19. 3. 2011, 19:53
To mě zaujalo,neměla byste,Markétko, fotku?Já miluju všechno čoko
marki333
(upraveno)
17. 4. 2011, 9:19
@zdenka54
Zdeni fotku bohužel nemám, ale jak budu dort někdy dělat, určitě ji přidám i pro ostatní .