Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Staročeská svíčková s knedlíkem

0.0
Staročeská svíčková s knedlíkem

Potřebné ingredience

200 g másla, mléko dle potřeby, 200 ml smetany, slanina na prošpikování, 300 g celeru, 300 g petržele, 500 g mrkve, 300 g cibule, hl. mouka, cukr, sůl, sladké víno, voda asi 1 kg ov. svíčkové, celý pepř, nové koření, bobkový list. Na ozdobení šlehačka a brusinky....

Postup přípravy

kořenovou zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pekáčku s máslem a podusíme. Přidáme osolenou, prošpikovanou svíčkovou kterou zprudka necháme orestovat aby se nám zatáhla. Potom přidáme koření, asi 1 dcl vína a vodu - množství tak aby bylo maso aspoň z půlky ponořené:-). Dle chuti přidáme cukr a sůl. Já měla sladké víno a cukr jsem nemusela vůbec dávat.Dusíme zakryté 1,5 hodiny. (Já dělala v troubě na horkém vzduchu při 180°C. ) Občas zkontrolujeme kolik máme vody a aby se nám maso nepeklo.
Změklé maso vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky, odstraníme koření, zeleninu i s výpekem rozmixujeme, přidáme smetanu a dle vaší chuti mléko podle toho jaké chcete množství :-) Zahustíme moukou a provaříme asi 10 minut. Dochutíme citrónem a cukrem. Zdobíme šlehačkou a brusinkami, podáváme s knedlíkem.
Přeji dobrou chuť ....byl to můj první pokus a výsledek fantastický :D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hvezda11 15. 5. 2011, 7:58
(Y) (Y) (Y) (pl) (L)
marcelau 21. 3. 2011, 11:11
úúúžasné dílko, hned bych si mňamkla :-D
Leňásek 21. 3. 2011, 21:31
@marcelau (smich) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie