Lasagne se zelim
Potřebné ingredience
lasagne ½ kg mletého vepřového masa ¾ kg kysaného zelí 0,2 dcl bílého vína 200 g sladké smetany 200 g kysané smetany 2 lžíce rajského protlaku 2 cibule 2 stroužky česneku lžička mletého kmínu 200 g strouhaného eidamu 1dcl vody, olej máslo, strouhanka sůl, pepř
Postup přípravy
Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme bílým vínem a dusíme 10 minut. Ve druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek, přidáme maso, sůl, pepř, drcený kmín, rajský protlak, zalijeme vodou a dusíme také 10 minut. Po 10 minutách k zelí přidáme obě smetany a promícháme. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, vrstvu zelí, vrstvu masa a rozetřeme. Pokračujeme další vrstvou lasagní a celý postup opakujeme, až je pekáček plný. Nakonec posypeme sýrem a dáme zapéct na 180 °C na 30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé