Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Rohlíčky s kávovou náplní z mojí svatby, super vánoční cukroví

0.0
Rohlíčky s kávovou náplní z mojí svatby, super vánoční cukroví

Potřebné ingredience

50 dkg hl. mouky, 35 dkg Hery, 10 dkg dortových oplatek umletých na masovém strojku (nebo já to letos i s ořecha najednou namlela na robotu), 15 dkg mletých vlašských ořechů, 25 dkg moučk. cukru, 1 vanilkový cukr,2 vejce, trochu citron.kůry
nápln: 250 ml kávy černé silné, 1 lžíce hl. mouky, 25 dkg másla, 4 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

Pro inspiraci vkládám tyhle super rohlíčky, pekla mi je babička mého kamaráda k svatbě, je cukrářka, měli největší úspěch, od té doby je děláme i na vánoce, teda fotku žádnou nemám, ale určitě nějakou pak dodám.

Na těsto smícháme v misce mouku s ostat. přísadami a naplníme formičky na rohlíčky. Dáme na plech a pečeme asi 10 min. do růžova. Do vychladlé kávy vmícháme lžíci hladké mouky a za stálého míchání vaříme na hustou kaši. nacháme zachladnout. Máslo utřeme s cukrem a vyšleháme s kaší. Pak nastříkáme na polovinu rohlíčků a překryjeme. Na závěr ozdobíme polevou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zdenka55 9. 12. 2007, 18:42
Bohumilka, odfotený recept nemáš, rozumiem tomu, že na rohlíček dáš krém, na to druhý rohlíček a pomažeš čokopolevou?
lisien 10. 12. 2007, 8:01
@Zdenka55 ahojky Zdenko, přesně tak, na polovinu rohlíčků nastříkám pytlíkem krém (jde i normálka namazat), připlácnu druhý rohlíček a většinou dělám takové ty čárky čokoládovou polevou, nebo vlnovku. Fotku fakt zatím nemám, do dneška mě nenapadlo si fotit cukroví, mám upečené korpusy a plnit budu asi tenhle týden, pak sem něco hodím. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie