Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

sekaná s ovesnými vločkami, sýrem a plněná vejci

0.0
sekaná s ovesnými vločkami, sýrem a plněná vejci

Potřebné ingredience

na 1 šišku: 350 g mletého masa +++ 3/4 hrnku jemných ovesných vloček (červené od EMCA) +++ 2+2 vajíčka +++ cibule +++ koření do mletých mas +++ petrželka +++ 100 g tvrdého sýra +++ strouhanka +++ můžete dát i česnek, já ale dělám bez něj

Postup přípravy

předem uvaříme 2 vejce natvrdo a namočíme ovesné vločky. Já zalívám vroucí vodou, ale vodou šetřit - já už ji pak nevymačkávám

v míse smíchám mleté maso, vločky, 2 vajíčka, cibuli na drobno, petrželku (dávám lžíci sušené), koření na mletá masa (používám Vitana a dávám cca 1 lžíci), nastrouhaný tvrdý sýr, a na zahuštění strouhanku.
Důkladně promíchat.

Na dělání šišky používám potravinovou folii (igelitový pytlík) - směs rozprostřu, uprostřed pokladu podélně přepůlená vejce na tvrdo a celé to smotám do šišky - pomáhám si tou folií, jde to perfektně, nic se nepatle a dobře drží tvar. Kdo nechce šetřit vajíčky, může tam zamotat celá vejce - bude to na řezu vypadat líp.

A pak už péct jak je kdo zvyklý - já lehce po obou stranách osmahnu a pak přendám na pekáč, dám péct přikryté 30 minut na 200 stupňů a pak ještě odkryté dalších cca 30 minut na 175 stupńů - ale to už hlídám. Ke konci lehce podlijou (spíš poliju) vodou - ale v žádném případě nesmí plavat, max 1 deci, spíš trochu míň.
Někdo dá přímo přímo péct bez smažení.
Někdo to celé může dělat třeba ve formě na biskupský chlebíček nebo v srnčím hřbetu...

Sekaná je fakt jemňounká, měkká a jí ji i můj syn, který jinak maso moc nechce, protože se mu s ním nechce kousat :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

R.E.N.Y 6. 1. 2012, 13:10
(Y) výborný nápad, kořenila jsem podle sebe, sýr jsem neměla a ovesné vločky jsem dala (Y) Dcerka má problém se stolicí, tak se snažím vločky dávat kam se dá. Do sekané mě to nenapadlo, děkuji za receptík. (L) Pekla jsem v srnčím hřbetu, potřenou hořčicí (jidlo) všem nám moc chutnalo (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie