Zobrazit přihlášovací formulář
OMÁČKY
Čočková omáčka nejen pro děti - rychlá a zdravá

Čočková omáčka nejen pro děti - rychlá a zdravá

Potřebné ingredience

červená čočka - důkladně několikrát propláchnout +++++ mrkev, celer, petržel - pokrájet na kostky +++++ vývar nebo jen voda se solčankou, podravkou či bujonem +++++ bobkový list, nové koření, drcený pepř (ten být nemusí) +++++ olivový olej

Postup přípravy

Čočku s kořenovou zeleninou a kořením povaříme ve vývaru (nebo ve vodě a dochutíme solčankou). Množství beru od oka, čočky tak 3/4 hrnku, malou mrkev, kousek petržele, kousek…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky - mandlové z celozrnné pšeničné mouky

Vanilkové rohlíčky - mandlové z celozrnné pšeničné…

Potřebné ingredience

na 2 plechy === 300 g celozrnné pšeničné jemně mleté mouky +++ 50 g cukr moučka +++ 200 g másla+++ 100g mandlí (oloupaných a mletých) +++ 2 žloutky +++ můžete 1/2 lžičky mleté skořice +++ na obalování cukr moučka smíchaný s vanilkovým

Postup přípravy

Těsto uplácat, v igeliťáku nechat přes noc uležet, dělat co nejmenší rohlíčky, péct cca 7 - 10 minut na 180 stupňů. V igeliťáku mám cukr moučka+vanilkový, do něj vhazuji ještě…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
vánoční chlebíček - dárkový polotovar

vánoční chlebíček - dárkový polotovar

Potřebné ingredience

uzavíratelná litrová sklenice z IKEA za 59,- +++ barevné suroviny na jakoukoli buchtu - fantazii se meze nekladou. moučná směs (smíchaná s prdopečem, příp. kořením) +++ cukr třtinový kvůli barvě +++ ovesné vločky +++ oříšky, lentilky, mandle, rozinky - prostě cokoli, aby to dobře vypadalo a do dané buchty se hodilo.

Postup přípravy

barevně navrstvit, zavázat mašli, přidat cedulku s receptem (mokré a kazivé suroviny holt musí dodat obdarovaný sám) a pak zbývá jen s láskou podarovat :-)

nápad je z…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
sekaná s ovesnými vločkami, sýrem a plněná vejci

sekaná s ovesnými vločkami, sýrem a plněná vejci

Potřebné ingredience

na 1 šišku: 350 g mletého masa +++ 3/4 hrnku jemných ovesných vloček (červené od EMCA) +++ 2+2 vajíčka +++ cibule +++ koření do mletých mas +++ petrželka +++ 100 g tvrdého sýra +++ strouhanka +++ můžete dát i česnek, já ale dělám bez něj

Postup přípravy

předem uvaříme 2 vejce natvrdo a namočíme ovesné vločky. Já zalívám vroucí vodou, ale vodou šetřit - já už ji pak nevymačkávám

v míse smíchám mleté maso, vločky, 2 vajíčka,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
rychlá rajská podle mojí mamky

rychlá rajská podle mojí mamky

Potřebné ingredience

rajský protlak, na dochucení lze i kečup +++ cibule +++ pepř, nové koření, bobkový list, lze i tymián +++ skořice celá nebo špetka mleté +++ hřebíček +++ masox, solčanka nebo něco podobného +++ lze kořenová zelenina (nemusí být) +++ maso +++ 1 plněný perník, nejlíp švestkový, ale je to fuk

Postup přípravy

napřed cca 20 minut svařit
1/2 l vody + cibule na čtvrtky + 2 bobkové listy + 5 kuliček pepře + 5 kuliček nového koření + můžete špetku tymiánu a 1-2 hřebíčky + skořice …

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík ala moje kamarádka Hanka :-) ...jednoduchá dobrota

Králík ala moje kamarádka Hanka :-) ...jednoduchá…

Potřebné ingredience

králík +++ smetana ke šlehání +++ brambory +++ sůl

Postup přípravy

Králíka naporcovat, osolit a dát do pekáčku. Možno ještě orestovat, ale není to nutné.

Na králičí maso dát vrstvu brambor pokrájených na kolečka. Zalít troškou vody,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
svíčková - rychlovka a lepší než od maminky :-) zvládne každý

svíčková - rychlovka a lepší než od maminky :-)…

Potřebné ingredience

zadní hovězí (nebo pravou svíčkovou) *** olej *** cca 1 kg kořenové zeleniny mrkev, celer, petržel (pro malý děti jsem dělala jen z mrkve) - nakrájet na kostečky (nestrouhat!) - čím víc zeleniny dáte, tím míň bude nutné zahušťovat moukou *** 1 větší cibule *** hladká mouka *** 250 ml smetany ke šlehání *** koření (pepř kuličky, nové koření, bobkový list) - kuličky odpočítávám 5 + 5, po uvaření při lovení počítám :-) *** lze i tymián *** plnotučná hořčice, podle chuti cca 2 lžičky *** sůl, cukr, citronová šťáva *** zakysaná smetana, brusinky a kolečko citronu na ozdobení

Postup přípravy

Zadní hovězí nakrájené na plátky osolím a zprudka opeču na pánvičce na oleji

Omáčku dělám v papiňáku - nakrájenou kořenovou zeleninu orestovat na oleji. (zeleninu…

Zobrazit více...

Kategorie