Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Čočková omáčka nejen pro děti - rychlá a zdravá

0.0
Čočková omáčka nejen pro děti - rychlá a zdravá

Potřebné ingredience

červená čočka - důkladně několikrát propláchnout +++++ mrkev, celer, petržel - pokrájet na kostky +++++ vývar nebo jen voda se solčankou, podravkou či bujonem +++++ bobkový list, nové koření, drcený pepř (ten být nemusí) +++++ olivový olej

Postup přípravy

Čočku s kořenovou zeleninou a kořením povaříme ve vývaru (nebo ve vodě a dochutíme solčankou). Množství beru od oka, čočky tak 3/4 hrnku, malou mrkev, kousek petržele, kousek celeru, 1-2 bobkový listy, 2-4 kuličky nového koření, špetku pepře - to je tak porce pro mě a 2 malý děti. O víkendu s taťkou bych dala čočky celej hrnek :-) Až je vše měkké, vylovíme kuličky a bobkový list, přidáme 1-2 lžíce olivového oleje a ponorným mixerem rozmixujeme dohladka. Když je omáčka moc hustá, zředíme vodou. Nezahušťuju ničím jiným, pouze rozmixovanou zeleninou.

Jako příloha těstoviny nebo bulgur a můžete posypat třeba strouhaným eidamem.

Fantazii se meze nekladou, určitě se k tomu hodí i nějaké maso, třeba kuřecí prsíčka. Ty bych osmahla klidně na cibulce, zalila vývarem a pak přidala čočku se zeleninou a kořením. Před mixnutím maso vylovit a pak zase vrátit zpět do omáčky. Miluju eintopf jídla :-)))


+++++ inspirovala jsem se v jednom časopise, vylepšila to kořenovou zeleninou +++++

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie