(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Králík ala moje kamarádka Hanka :-) ...jednoduchá dobrota
Potřebné ingredience
králík +++ smetana ke šlehání +++ brambory +++ sůl
Postup přípravy
Králíka naporcovat, osolit a dát do pekáčku. Možno ještě orestovat, ale není to nutné.
Na králičí maso dát vrstvu brambor pokrájených na kolečka. Zalít troškou vody, jen aby bylo na dně, aby se králík nepřipekl. Rozhodně nesmí plavat.
Zakrýt poklicí nebo alobalem a péct celkem 3 hodiny. Průběžně kontrolujeme, kdyžtak trošku podlít vodou.
1/2 hodiny před koncem zalijeme smetanou a necháme už odkryté. Na celého králíka dávám 2 smetany (jednu na vaření a jednu ke šlehání)
Lze dělat i z kuřecího masa, ale nepoužít prsa - maso je pak moc suché.
Na králičí maso dát vrstvu brambor pokrájených na kolečka. Zalít troškou vody, jen aby bylo na dně, aby se králík nepřipekl. Rozhodně nesmí plavat.
Zakrýt poklicí nebo alobalem a péct celkem 3 hodiny. Průběžně kontrolujeme, kdyžtak trošku podlít vodou.
1/2 hodiny před koncem zalijeme smetanou a necháme už odkryté. Na celého králíka dávám 2 smetany (jednu na vaření a jednu ke šlehání)
Lze dělat i z kuřecího masa, ale nepoužít prsa - maso je pak moc suché.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé