(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Arabelčin hovězí vývar s čerstvou bílou paprikou VYNIKAJÍCÍ !!!
Potřebné ingredience
500g hovězího prsa, sůl, pepř, 1 bílá paprika, půl kedlubnu, 2 mrkve, 1 petržel, půl celeru,2 strožky česneku, 1 cibule i se šlupkou, petrželová nať,5 kuliček pepře
Postup přípravy
Do hrnce dáme studenou vodu, maso, sůl a 5 kuliček pepře.
Vaříme tahem - polévka musí lehce probublávat asi 2 hodiny.
Po této době přidáme všechnu omytou a na větší kousky nakrájenou zeleninu a vaříme ještě další hodinku. Po uvaření si polévku přecedíme a zeleninku pokud máte rádi můžete nakrájet na malé kousky.
Tento recept mám od své tchýňky, tímto ji děkuji, lepší polévku jsem nejedla.
Ta chuť čerstvé papriky jev ní fantastická!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a k tomu domácí nudle...prostě paráda.
Vaříme tahem - polévka musí lehce probublávat asi 2 hodiny.
Po této době přidáme všechnu omytou a na větší kousky nakrájenou zeleninu a vaříme ještě další hodinku. Po uvaření si polévku přecedíme a zeleninku pokud máte rádi můžete nakrájet na malé kousky.
Tento recept mám od své tchýňky, tímto ji děkuji, lepší polévku jsem nejedla.
Ta chuť čerstvé papriky jev ní fantastická!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a k tomu domácí nudle...prostě paráda.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
skamark
(upraveno)
22. 3. 2012, 11:09
Dobrý den, také to dnes zkusím...
arabelka
(upraveno)
25. 3. 2012, 15:31
@skamark
tak jak chutnalo? ....
YILAN
(upraveno)
28. 10. 2011, 19:17
Premyslim nad tim hovezim prsem?? V masne jsem pracovala, ale nic pod takovym nazvem nam nechodilo Mam si pod timto nazvem predstavit hovezi vemeno, nebo hovezi hrud?
arabelka
(upraveno)
29. 10. 2011, 14:16
@YILAN
já to slyšela taky poprvé.Ale co přijdu pro hovězí na polívky, vždy se zeptají zda prso .....podle mě tím myslí hruď
marz
(upraveno)
28. 10. 2011, 21:32
@YILAN
asi hrud
M.Lenka
(upraveno)
10. 7. 2011, 7:56
super, jednou jsem vyzkoušela a už jiný vývar nedělám. Zrovna jsem postavila hrnec na kamna, je opravdu výborný
Sophie70
(upraveno)
9. 6. 2011, 10:22
tiež dávam do polievky aj papriku celú a keď mám doma zelí čerstvé alebo kapustu tak tú tiež a hlavne v lete dávam ešte aj zelerové listy a čerstvú sladkú paradajku
Markes
(upraveno)
9. 6. 2011, 10:08
maminky a ta paprika se má očistit od jadýrek, nebo strčit tak jak je celá?
arabelka
(upraveno)
9. 6. 2011, 22:19
@Markes
já ji očistím a rozpůlím
janica251
(upraveno)
28. 3. 2011, 22:30
robievam i ja a môžem len ďalej odporučiť a je fantastický vývar i slepačí, kurací, tá čerstvá paprika tam robí zazraky skúste dať niekedy i kapustný list
arabelka
(upraveno)
29. 3. 2011, 10:56
@janica251
tchán je Slovák, takže ten recept asi pochází někde tam o vás .A mám pocit, že někdy o zelném listě mluvil vyzkouším díky
maječka22
(upraveno)
28. 3. 2011, 21:46
JEŠTĚ JE DOBRÉ NECHAT VÝVAR VYCHLADNOUT PŘI POKOJOVÉ TEPLOTĚ,PAK ŠOUPNOUT DO LEDNIČKY A VYČKAT AŽ ZTUHNE TUK-PRO TY CO TUK NERISKUJÍ NEBO JIM TO ZDRAVÍČKO NEDOVOLÍ. MÁJA
arabelka
(upraveno)
29. 3. 2011, 10:55
@maječka22
přesně to jsem včera udělala aniž bych četla váš příspěvek
tchira
(upraveno)
28. 3. 2011, 21:01
No já to takhle dělám pořád,nemá to chybu a tá vůně u vaření,mńam,bez papriky ani ránu i do slepičí polívky je to supr,ještě lepší,než do hovězí!!
arabelka
(upraveno)
29. 3. 2011, 10:57
@tchira
taky tak.Už kašlu na vývar rychlovka v papiňáku Kdo ochutná takovou polévku ,nebude již jinou dělat
pralinka66
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:32
Mám drobný dotaz. Co je to hovězí prso?
arabelka
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:34
@pralinka66
tak to mají u nás pojmenované v masně .....kus hovězího masa s kostí buď mají hovězí žebro, nebo prso.Prso má víc krásného masa
pralinka66
(upraveno)
28. 3. 2011, 21:04
@arabelka
Myslíte hrudí??? Tak to bych věděla. Ale hov prso slyším prvně.
arabelka
(upraveno)
28. 3. 2011, 21:18
@pralinka66
asi ano , hrudí.Moc se v tom nevyznám. Ale takhle to mají psáno i na štítku s cenou .Kilo 129kaček žádná sranda
plamenek
(upraveno)
28. 3. 2011, 21:23
@arabelka
To jsou asi profíci ti v masně,to je jako bych šla kupovat kuřecí lýtko.
arabelka
(upraveno)
29. 3. 2011, 10:58
@plamenek
Pinookio
(upraveno)
28. 3. 2011, 21:52
@plamenek
vseta
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:28
Peti s paprikou jsem ještě nezkoušela, já ve vývaru musím mít zas rajče, ta chuť je taky hned lepší určitě brzy vyzkouším
arabelka
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:34
@vseta
Ahojjj , vyzkoušej je to fakt bomba. |Nikdy bych nevěřila, jak paprika může zlepšit polívku. RAjče? to jsem taky ještě nezkusila Ale opravdu se ta zelenina musí dát později.Zkoušela jsem i od začátku vaření, ale to bylo na houby.Polívka šla cítit hlavně kedlubnou
vseta
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:39
@arabelka
tak já zkusím papriku a ty zkus rajče uvidíš ten rozdíl fakt čestný pionýrský
arabelka
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:41
@vseta
ok, jsem pro
veuda1
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:22
zkus to i s červenou paprikou, zrovna by mi bodla
arabelka
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:26
@veuda1
myslíš, že bude jiná chuť? Zkoušela jsi to?
veuda1
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:26
@arabelka
s bílou nemám zkušenosti, ale babička dávala červenou, výborná
arabelka
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:31
@veuda1
aha, já teda neměla zkušenosti ani s bílou. Ale jak jsem ji už několikrát vyzkoušela
marcelau
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:08
to je ale nádherná fotečka....., lahodí mému oku, mňam, mňam.....
arabelka
(upraveno)
28. 3. 2011, 20:17
@marcelau
mně se právě taky líbila, tak jsem se vykašlala na fotku polívky v talíři