Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pečená vepřová pečínka v medu

0.0
Pečená vepřová pečínka v medu

Potřebné ingredience

Vepřová pečeně 1 kg, 1 dcl olivového oleje, 3 lžíce medu, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce ochucené soli ( sůl + grilovací koření, nebo dle vlasní chuti)
Na omáčku:
20dkg másla, 1 lžíce mouky, 3 dcl suchého bílého vína, 6 dcl zeleninového vývaru, sůl a pepř na dochucení
Na brambory:
8 rozčtvrcených brambor, sůl, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 jablka nakrájená na 6 dílků

Postup přípravy

Maso:
prošleháme olivový olej a med a potřeme pořádně maso. Na talíři smícháme koření a maso v něm obalíme ze všech stran. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Troubu předehřejeme na 180 , horkovzdušnou u 20 méně, a pečeme 50 minut. Potom stáhneme teplotu o 20 a pečeme ještě asi 70 minut až je maso měkké. Maso vytáhneme, zabalíme do alobalu a necháme 20 minut odpočinout.
Omáčka:
Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a potom víno. Vaříme asi 2 minuty a přidáme vývar. Vaříme asi 15 minut, až se vypaří asi 1/3 tekutiny. Na konec přidáme šťávu z masa a brambor. Dle chuti osolit a opepřit.
Brambory:
Vodu uvaříme se solí a přidáme 2 lžíce kremžské hořčice. Ve varu přidáme brambory a vaříme 7 minut.
Vodu zcedíme a brambory přidáme k masu asi 20 minut před vyjmutím masa. Po vyjmutí masa slejeme šťávu do omáčky a necháme přejím varem (omáčku). K bramborům přidáme jablka zbavená jadřinců a pečeme ještě asi 20 minut.
Je to vážně moc dobré, sama jsem se musela pochválit a proto se dělím o recept.

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

domenica 2. 1. 2008, 20:05
Moc zdravim, tak jsem to zkusila a je to namka, i kdyz teda dost pracna a slozita, ale supeeeeeeeeer |:o) |:o) |:o) |:o) urcite to jeste zkusim, vsichni si moc pochutnali (jidlo) (B)
Atida 4. 1. 2008, 13:28
@domenica Jsem ráda, že vám chutnalo. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie