Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Oběd pro maminku-Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví

0.0
Oběd pro maminku-Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřového masa (měla jsem vepřovou šálu), 3 větší mrkve, 1 větší cibuli, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička kari koření, 2 kuličky nového koření, bylinky(pažitka, petrželka, bazalka, libeček), 250 ml zeleného hrášku(může být mražený), zakysaná smetana-extra krémová, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Postup
Do tlakového hrnce nalijeme 2 lžíce oleje a přidáme cibuli nakrájenou na hrubší kostky. Krátce osmažíme, přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme dokud se maso nezatáhne. Přidáme koření, bylinky, promícháme a zalijeme vodou tak, abychom měli zalité maso. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme od zasyčení 10-15 minut. Po uvaření tlakový hrnec otevřeme, vytáhneme maso a kuličky nového koření. Omáčku rozmixujeme do hladka a zahustíme zákletkou, kterou uděláme z celé zakysané smetany, vody a hladké mouky. Dosolíme, opepříme a přidáme trochu cukru. Můžeme i jemně přikyselit citrónovou šťávou. Nasypeme hrášek a povaříme dalších 10 minut. Vrátíme maso zpět do omáčky. Podáváme s těstovinami.

SNAD JÍ CHUTNALO-KE DNI MAMINEK

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 27. 10. 2011, 14:38
Já se jen zeptám,tu mrkev tam dáváte s masem nebo jí také osmehnete s cibulkou?Děkuji.Omáčku vyzkošíme o víkendu :-) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie