(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
rajská omáčka-podle vareni.cz
Potřebné ingredience
2 ks cibule,150 g rajský protlak,2 bobkové listy,1/2 lžičky mletá skořice,2 - 3 lžice hladké mouky,1,5 ks citron1 kg hovězí maso zadní,7 kuliček nové koření,podle chuti mletý pepř,cukr sůl.olej
Postup přípravy
Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Vývar necháme vychladnout.
Druhou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ji zpěníme, přidáme protlak, skořici a chvíli restujeme. Podlijeme zchladlým vývarem a přidáme půlku odrhnutého citronu vcelku. Zbylý citron vymačkáme.
Ve sklenici vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou omáčku rozmixujeme nebo přecedíme přes jemné sítko.
Podle chuti rajskou omáčku osladíme, okyselíme citronovou šťávou a dosolíme. Podáváme s plátky měkkého hovězího a s houskovým knedlíkem,těstoviny
Druhou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ji zpěníme, přidáme protlak, skořici a chvíli restujeme. Podlijeme zchladlým vývarem a přidáme půlku odrhnutého citronu vcelku. Zbylý citron vymačkáme.
Ve sklenici vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou omáčku rozmixujeme nebo přecedíme přes jemné sítko.
Podle chuti rajskou omáčku osladíme, okyselíme citronovou šťávou a dosolíme. Podáváme s plátky měkkého hovězího a s houskovým knedlíkem,těstoviny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé