Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 133 návštěvníků)

rychlovka trvanlivý krém do čehokoliv - i do vánočního cukroví do dortů do buchet

0.0
rychlovka trvanlivý krém do čehokoliv - i do vánočního cukroví do dortů do buchet

Potřebné ingredience

100%tuk---250 g************kondenzované sladké mléko *salko - neuvařené celé

Postup přípravy

tuk rozehřejem, já to dělám v mikrovlnce , až vychladne sašleháme ručním šlehačem salko , šleháme dokud není krém s tukem smíchán

používám do čehokoliv, dorty, vánoční cukroví, buchty, košíčky

dám jen do pytlíku a hubičkou tvaruji bud na dort nebo na cukroví,,

vyzkoušejte a uvidíte krém vydrží hodně dlouho a nekazí se!!!!!!!!!!!!

dá se různě barvit

přeji krásný adventní čas, a úspěchů s krémem Lenka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JíťaMachkova 18. 12. 2012, 19:26
Leňulko, zítra na to vlítnu ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) už jsem ho dělala, a byl supeeeeeer |:o) |:o) |:o)díky moc a přeji krásné (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky)
Leňula*B 20. 12. 2012, 19:36
@JíťaMachkova Jity děkuji a Vám taky krásné vánoce (andel)
agar 15. 12. 2009, 21:24
asi blbá otázka .... můžu použít rovnou pikao? :^) :^) :^)
Leňula*B 16. 12. 2009, 7:52
@agar (F) tak pikao nevím, to jsem nezkoušela, ale hlavně kvalitní 100% tuk jinak to bude mít hnus příchut (F)
agar 16. 12. 2009, 8:38
@Leňula*B se mi to nechce barvit kakaem... tak že bych rovnou udělala z pikaa ;-) ;-) no...třeba nic nezkazím (L)
zdenka54 13. 12. 2008, 18:57
Teda,Petruš,to by mi v životě nenapadlo zrovna tohle smíchat.Zítra koupím a určo vyzkouším,díky (kocka)
Leňula*B 13. 12. 2008, 19:33
@zdenka54 :-$ já když to prvně slyšela, tak jsme si myslela že si kámoška dělá srandu ;-) ale krém už dělám bezmála 14 let (F), opravdu je to bez práce a dá se obarvit i ochutit (L) (L) (L)
Ketty12 13. 12. 2008, 15:01
rozumím tomu dobře? Že salko slazené a tuk vyšleháte a je s toho krém:?? Jak dlouho šleháte a ručně nebo elektrickým šlehačem, děkují, (F) (F) (F) (banky)
Leňula*B 13. 12. 2008, 15:59
@Ketty12 (F) ano, je obyč salko neuvařené a ten tuk, a šlehám ručním šlehačem jen chvilku, je to hned spojené, hladké :) (Y)
bjara 12. 12. 2008, 17:31
Tak jsem neodolala a zkusila ten váš krém...... ;-) ;-)je výýýýýýýýýýýýýýýýborný,není v něm cítit ten tuk a dobře se s nim dělá... jen ho mám víc než jsem potřebovala,tak musím vymyslet co s tím zbytkem..... děkuji za rychlý recepzt a krásné klidné vánoce (banky)
Leňula*B 13. 12. 2008, 14:56
@bjara zbytek použijte třeba na plněné piškoty :) já dám jen obyč piškot, stříknu tošku krému opět piškot a omočím v čokoládě, píchám do toho párátka pro lepší práci ;-)
sissa 11. 12. 2008, 18:48
JÁ HO DĚLÁM TAKY UŽ LETA , ALE TAKTO: MÁSLO + SALKO, ALE VŮBEC TO MÁSLO NEROZPOUŠTÍM, A JE VÝBORNÝ DO VŠEHO, NORMÁLNĚ OBOJÍ Z LEDNICEJEN HODNĚ VYŠLEHÁM. KDYŽ DÁTE PRAVÉ MÁSLO, TAK TO PRÁVĚ BUDE MÍT LEPŠÍ CHU´T, NEZ TU UMĚLOU Z POKRMOVÉHO TUKU.
silvielulu 11. 12. 2008, 13:41
Dobrý den, chci se zeptat ,myslíte že bych na ten Váš krém mohla zkusit použít místo Lukany Omegu ? Mám ji v lednici koupenou a jen mi tam leží..je na ní napsáno , pokrmový tuk a že je vhodná i do cukrářských náplní apod... *-)
bjara 12. 12. 2008, 17:31
@silvielulu já použila omegu a (Y)
ve-ronika 11. 12. 2008, 13:18
Tak jsem rozhodnutá taky zkusit tenhle zazrak *-) jen me tak napadlo, když píšete zašlehat do vychladlého rozpuštěného tuku, takto už zase musí být ztuhlý ne? když vychladne? *-)
Leňula*B 13. 12. 2008, 14:54
@ve-ronika já jej rozpoštím v MT, a j epak horký, jen počkám až schladne a kondenzované mléko tam naliju a šlehám (F) (F) (F)
verunka78 20. 5. 2008, 10:02
Chtěla bych se zeptat, a není to cítit po stoprocentním tuku? *-) Láká mě to vyzkoušet .
Leňula*B 1. 6. 2008, 13:08
@verunka78 pěkný den, používám 100% lukanu :) rozpuštěnou a pak jen vmíchám :) (F) (F) (F) (F)Lenka
jitkaad 17. 5. 2008, 22:40
Tak jsem objevila váš krém a paráda, už jiný nedělám,ale zatím se mi podařilo ho dělat jen s nutelou a to je jedna báseň,ale chci se zeptat jestli by tam šel vmíchat hustý vanilkový pudink, jestli jste to zkoušela, tak jestli se to nesrazí?Díky
Leňula*B 20. 5. 2008, 9:36
@jitkaad (L) (L) (L) JITY S NUTELOU TO ZNÍ DOBŘE PODĚLTE SE O RECEPTÍK, S PUDINKEM JSME NEZKOUŠELA, BOHUŽEL (L) (L) (L) (L) (L)
jitkaad 20. 5. 2008, 13:25
@Leňula*B Asi jsem to špatně napsala, já dělám váš krém plus nutela,a dám tam tolik lžic aby to bylo dobré, na celou dávku asi 4 lžíce.Měla jsem strach že to neztuhne,ale tuhne a hezky a jeto mňamka.Musím zkusit ten pudink *-)
Petanka 5. 5. 2008, 18:42
Leni chci se zeptat zda místo 100% tuku bych mohla dát klasické máslo, jestli by se to nezkazilo nebo něco ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) *-)
Leňula*B 11. 5. 2008, 9:44
@Petanka (hello) dobrý den pozdě ale přece, s máslem nee, to pak nebude mít ten efekt :) to pak s máslem jedine skaramelizované mléko :) (flower) (flower) (flower) (flower)
Petrix 26. 1. 2008, 21:53
Tak dneska jsem vyzkoušela tento krém na narozeninový dort, a je mi moc líto, ale já se v žádném případě nepřipojím k pochvalným komentářům (N). Sice je pravda, že příprava je o dost rychlejší a jednodušší než u máslového krému, ale chuť se absolutně nedá srovnat |-). Bohužel mi silně připomíná mýdlovou příchuť kupovaných zákusků. Omlouvám se za kritiku, ale já osobně se ráda vrátím k máslové klasice :-S. Pa Petra.
Leňula*B 3. 2. 2008, 17:03
@Petrix :-o Peťo to není možné :-o mýdová příchut? vždyt salko je sladké, ale škoda že vás nenadchl (L) (L) (L) (L)
Sáďa 22. 1. 2008, 8:05
(clamp)Krém jsem leto vyzkoušela na cukroví. Je super. Chci se optat, jestli nemáte někdo zkušenost, pokud ho použiji na dort, mohu potom potahovat marcipánem?
Leňula*B 22. 1. 2008, 17:33
@Sáďa Leni (L) děkuji za pochvalu a s marcipánem jsem už taky pracovala, takže to lze (L) (L)
natmeg 16. 1. 2008, 9:05
Na Vánoce jsem vyzkoušela tento krém a byl super.Z toho co zbylo jsem udělala další cukroví.Do krému jsem přidala-mleté piškoty,ořechy a mandle,smíchala,udělala váleček,dala do ledničky ztuhnout.Jen se po tom zaprášilo. (zajic)Opravdu výborné nepečené (zajic)cukroví.
Leňula*B 21. 1. 2008, 18:11
@natmeg ^o) ^o) super píšu si, to je perfektní nápad (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
Vojtula 20. 12. 2007, 9:24
(clamp)Tento kém mě zaujal, ale chci se zeptat??? Zjistila jsem, že jsem koupila místo slazeného salka neslazené. (N) (N) Mohla by ch použít i to?? *-) A pak to třeba dosladit? *-) *-)
Mončjatko 20. 12. 2007, 12:54
@Vojtula Vojtěško, myslím, že neslazené salko ani neexistuje... *-). Určitě myslíte kondenzované mléko a to si myslím, že použít nepůjde - to je moc řídké. To si nechte do kávičky (C) a kupte opravdu salko.
Leňula*B 20. 12. 2007, 13:37
@Mončjatko :-$ já si nebyla jistá,tím mlékem co měla mamča na mysli, ale máte pravdu moc díky, (L) (L) (L) (L) (L)
Leňula*B 20. 12. 2007, 12:41
@Vojtula dobrý den, no moje teta jej doslazuje ten salkový prý je to málo sladké :-D tak bych to zkusila, ale ted mě vrtá hlavou že je salko i nelsazené, doufám že to není to mléko neslazené (F)
Vojtula 20. 12. 2007, 19:43
@Leňula*B Máte pravdu, už jsem doma??? ;-) ;-) Spletla jsem si to z kondenzovaným mlékem ;-) ;-) Takže díky. (Y)
Navis 20. 12. 2007, 8:03
(Y) (Y)Super rychlí a velice dobrý krém! (clamp)Včera jsem ho dělala a jen jsem ujídala lžičkou (jezisek)Jsem ani nevěřila že bude tak dobrý!! :-$.Budu ho dělat!! (L)
Leňula*B 20. 12. 2007, 12:42
@Navis ;-) ;-) ujídala :) to mě těší, že můžu udělat radost |:o) |:o)
Navis 20. 12. 2007, 20:08
@Leňula*B no to bylo napsané slušně ;-) ;-) ;-) ;-)Spíš UŽÍRALA! :-D :-D (Y) (Y) ;-) ;-)
Leňula*B 20. 12. 2007, 22:15
@Navis (Z) mě na něj chodí manžel , on tak rád sladké ;-) [A] :-$
Judinka 19. 12. 2007, 23:02
Super recet (clamp) (clamp) (clamp), na stejný způsob jsem dělala Rafaelo. jelikož jsem viděla kolik toho bylo na kulikčky, tak jsem rozehřála jen půl omegy, ale salko jsem dala celé!! (hello) (hello)Aby to bylo jako krém, přidala jsem i rum, ale trošku to asi zřidlo. pak jsem do části na moca oválky přidala trochu kávy. Nestétalo to při slepování a v chladu to jistě bezva ztuhne. (clamp) (clamp) dost mi ale zbylo - hříbků a mocca jsem měla trochu. Tak jsem do zbylého krému dala mleté ořechy, zbytek čok. polevy, a 1,5 sáčku světlýh burizonů. Manžel to dal do velkých košíčků. Vypadá to k sežrání :-p :-p. až na ty kalorie :-D :-D Moc děkuji za bezva recept, který jde suprově kombinovat. Myslela jsem si, že by se tuk se salkem zdrcli či nespojili. A ono jeto zatím prudce jedlé!!!!!!!!!!! Moc doporučuji!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y)Přeji krásné Vánoce (D) (D)Judinka
Leňula*B 20. 12. 2007, 12:43
@Judinka [A] moc děkuji jsem moc ráda, že se vám recept zamlouvá, u nás se už ani jiný nedělá, tento se da jakkoliv nachutit, obarvit, a je záruka že se ani nezdrcne ani tak brzo nezkazí jako třeba můj neoblíbenec máslový ;-) ;-) ;-) (L) ;-) prudce jedlé, to mě tešíí :-p |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Kacur 19. 12. 2007, 14:21
Leni, toho 100% jaké množství??? 250g???? :-$ Díky moc (L)
Leňula*B 19. 12. 2007, 18:42
@Kacur ano stačí jedna kostka (L) (L)
dášulinka 17. 12. 2007, 19:27
také jsem dneska udělala |:o),výborný, :-)skvělý (clamp),rychlý,no prostě super,díky a přeji krásné vánoce (andel) (stromecek) (L)
Leňula*B 17. 12. 2007, 19:30
@dášulinka :-$ ooo děkuji za chválu, já ráda nekomplikované recepty ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) přeji Vám také krásné Vánoční svátky (andel)
sluníčko77 17. 12. 2007, 15:43
zrovna jsem dodělala ten vaš super krem...a i ty rafaelo kuličky je to fakt super (Y) (Y) (Y)moc díky za receptík... :-) :-)
Leňula*B 17. 12. 2007, 19:18
@sluníčko77 (L) (L) (L) tak to jsem ráda (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie