Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Citrónovo-limetkový dort osvěžující

0.0
Citrónovo-limetkový dort osvěžující

Potřebné ingredience

Korpus: 8vajec, 14dkg mletého cukru, šťávu a kůru z 1 citrónu, 80g solamylu, 16dkg ml. cukru do sněhu, 80g hrubé mouky.Je to na dvě dortové formy a pak se každý korpus ještě řízne, takže na 4ks korpusu. Limetkový krém: 0,5l mléka, 2 pudinky citrónové, 500g másla(2balení), 20dkg ml. cukru, šťáva ze 2 limetek Ovoce: kiwi, broskve, jahody nebo maliny, určitě by se hodil i rybíz Dortové želé čiré, rybízová marmeláda Kokos na posypání boků a stříbrné perličky na ozdobu

Postup přípravy

Korpusy: 8 žloutků vymícháme s cukrem do husta, zlehka přidáme solamyl, sníh s cukrem, citr. šťávu, kůru a mouku. Těsto dáme napůl do dvou dortových forem, které jsem vysypala hrubou moukou.

Limetkový krém: V mléce uvaříme hustou kaši z pudinků. Máslo s cukrem vmícháme do vychladlé směsi, přidáme nakonec šťávu z limetek.

Naspod dáme první korpus, potřeme rybízovou marmeládou a krémem, poklademe broskví a kiwi, dáme druhý korpus, potřeme marmeládou a krémem, dáme třetí korpus, taky potřeme marmeládou a krémem a navrch dáme čtvrtý korpus. Pak dortík celý pomažeme zbylým krémem, boky posypeme kokosem, navrch naklademe ovoce podle fantazie, zalijeme dortovým želé a navrch můžeme nazdobit šlehačkou anebo taky limetkovým krémem.Posypeme zdobením, dáme svíčky a papkáme!

Tento recept Vám tady vkládám protože jsem chtěla upéct malýmu citrónový dort a bohužel jsem nenašla nikoho kdo by mi ho upekl, tak jsem si ho takhle upekla sama.Malý má narozeniny v létě, tohle považuji za perfektní letní osvěžující dortík, který je vláčný, není vůbec suchý, nádherně voní po limetkách a děti ho milují!
Tak dobrou chuť Vám všem přeje Kačí :)

Tady je dortík ještě nezalitý želém...

Tady je dortík už nazdobený, ale na těch krajích už mi to moc nedrželo na tom kokose :)

V řezu z jedné strany...

V řezu ze strany druhé...já vím, není to moc rovné, ale je to můj první dortík, hlavně že je dělaný z lásky a mooooc chutnal :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

carmila666 28. 7. 2011, 13:34
Vypada to moc dobre a moc se povedl,vyzkousim vas recept a preji hezky den a hodne uspecu v dalsi tvorbe. |:o)
Kandzi 31. 8. 2011, 21:01
@carmila666 Děkuji Vám moc, vyzkoušejte a uvidíte jak bude všem chutnat. Mě kus dortu na posezení snědl dokonce i můj švára, který jinak dorty vůbec nejí a moooc pochválil (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie