Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

VAŘÍME VE VELKÉM - Brambory zapečené v remosce

0.0
VAŘÍME VE VELKÉM - Brambory zapečené v remosce

Potřebné ingredience

brambory, sůl, 2 druhy kabanosu, olej, cibule, strouhaný sýr, vejce, smetana

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, které nudící se děti s většími či menšími připomínkami oloupou. Zatím si na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený kabanos a opečeme. Teflonovou remosku ani nemusíme vymazávat. Brambory do ní protlačíme přes sítko jako na bramborový salát už raději sami, protože kdo by ty fracky pořád poslouchal :-) Na první vrstvu brambor vysypeme obsah pánve, zasypeme zbylými bramborami a zalijeme rozšlehanými lehce osolenými vejci s přidaným strouhaným sýrem a smetanou. Zbytkem sýra posypeme povrch a dáme asi na 45 minut zapéct z dosahu rozdováděných ratolestí. Podáváme s jakýmkoliv zeleninovým salátem (my měli okurkový s trochou česneku a smetany). Jídlo slavilo velký úspěch a všichni předváděli své boule za ušima :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lomačka 2. 1. 2012, 20:05
Tak jsem na starý kolena dostala k vánocům remozku ,tak se v ní učím vařit :-))Díky za recept ,který sem tu u tebe našla :-D (Y) :-)Zrovna to chci zítra udělat :-) :-) :-D (clamp)
miraka 11. 2. 2012, 16:42
@lomačka (pl) (koule) (hello)
Luciasek23 12. 8. 2011, 13:19
zrovna jsme je měly k obědu a všichni jsme si pochutnaly,určitě ráda budu vařit dál (clamp) (clamp) (clamp)neni nad jednoduchý jídlo (Y) (Y) (Y)
miraka 10. 9. 2011, 21:02
@Luciasek23 (hotdog) (hello)
tyleka 1. 8. 2011, 18:48
Mně se to moc líbí - téměř klasické jídlo obohacené vtipným postupem, úspornou remoskou a zdařilou fotografií. Jdu si ho zapsat do srpnového jídelního plánu.
miraka 2. 8. 2011, 22:14
@tyleka |:o) (jidlo) (zajic) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie