(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Tvarohový koláč plný zeleniny
Potřebné ingredience
KORPUS: 300 g hladké mouky (dala jsem 200 g hl. špaldové a 100 g hl. pšeničné), 150 g studeného másla, 1 lžička soli (nejlépe mořské), 1 vejce, 1 lžíce studené vody ********** TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 1 měkký tvaroh ve vaniččce, 100 g krémového sýra, 80 g žervé, malá hrst lístků bazalky, sůl, pepř ********** ZELENINA: 1 malý lilek, 1 malá cuketa, 2 velká rajčata, 3 ředkvičky, 2 lžíce oliv, rukola
Postup přípravy
Mouku, máslo a sůl dáme do mísy a v robotu zpracujeme na jemnou drobenku. Přidáme vejce a vodu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 min. do lednice.
Vychladlé těsto vyválíme na kolo a vyložíme jím koláčovou formu (30 cm). Propícháme vidličkou, položímena něho pečicí papír, posypeme luštěninami a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C asi 15 min. Po této době odstraníme z těsta papír s luštěninami a dopékáme dalších 10 min., tak aby se korpus propekl a zezlátl. Necháme vychladnout.
Lilek nakrájíme na tenká kolečka, každé kolečko ponoříme do olivového oleje a na na rozehřáté pánvi opečeme z obou stran dozlatova. Cuketu také nakrájíme na kolečka a na trošce oleje na pánvi zlehka opečeme. Rajčata a ředkvičky nakrájíme na klínky, olivy posekáme, rukolu natrháme.
Na tvarohovou náplň utřeme tvaroh s krémovým sýrem a žervé. Přidáme posekané lístky bazalky a dle chuti osolíme a opepříme.
Na vychladlý korpus rovnoměrně naneseme tvarohovou náplň a dle fantazie ozdobíme připravenou zeleninou.
Koláč podáváme nejlépe vychlazený se salátem a sklenkou dobrého vína.
DOBROU CHUŤ!
Vychladlé těsto vyválíme na kolo a vyložíme jím koláčovou formu (30 cm). Propícháme vidličkou, položímena něho pečicí papír, posypeme luštěninami a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C asi 15 min. Po této době odstraníme z těsta papír s luštěninami a dopékáme dalších 10 min., tak aby se korpus propekl a zezlátl. Necháme vychladnout.
Lilek nakrájíme na tenká kolečka, každé kolečko ponoříme do olivového oleje a na na rozehřáté pánvi opečeme z obou stran dozlatova. Cuketu také nakrájíme na kolečka a na trošce oleje na pánvi zlehka opečeme. Rajčata a ředkvičky nakrájíme na klínky, olivy posekáme, rukolu natrháme.
Na tvarohovou náplň utřeme tvaroh s krémovým sýrem a žervé. Přidáme posekané lístky bazalky a dle chuti osolíme a opepříme.
Na vychladlý korpus rovnoměrně naneseme tvarohovou náplň a dle fantazie ozdobíme připravenou zeleninou.
Koláč podáváme nejlépe vychlazený se salátem a sklenkou dobrého vína.
DOBROU CHUŤ!
hotový koláč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xlmakrela
(upraveno)
30. 10. 2011, 20:09
jááááááááááááááááááááááááááj mám hlááááááááááááád a chůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůť akorát já bych vydlubala olivy, ježinkote to vypadá úžasně, běžím si pro mrkev
alfleila
(upraveno)
30. 10. 2011, 20:32
@xlmakrela
rozesmála jste mě, Markéto! Díky!
dominok
(upraveno)
22. 10. 2011, 20:01
vypadá fantasticky
alfleila
(upraveno)
23. 10. 2011, 20:01
@dominok
děkuji!!
Visnery
(upraveno)
27. 7. 2011, 22:37