Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Houby s octem dle babči, bez zavařování

0.0
Houby s octem dle babči, bez zavařování

Potřebné ingredience

houby, sůl. kmím, ocet, tymián, nové koření, celý pepř, jalovec, cibule, česnek, cukr

Postup přípravy

tvrdé drobnější houby (podubáky a pod) buď pokrájíme nebo opravdu malé necháme celé a povaříme asi 5 min v osolené vodě ( 1 lžička soli stačí) s kmínem (výborné jsou i hlavičky václavek, naopak nedoporučuji křemenáče - je to pak černé jako bota)
propláchneme studenou vodou a necháme okapat
připravíme nálev z 1 dílu octa, 4 dílů vody, špetky soli a tymiánu, přidáme po 4 kuličkách nového koření, pepře a jalovce, nakrájíme na čtvrtkolečka dvě cibule a dva stroužky česneku ( lze přidat i cukr dle chuti, já dávám 1 rovnou polévkovou lžíci)
v nálevu povaříme propláchnuté předvařené houby asi 5 min, ještě horké plníme do sklenic (i s tou cibulí a česnekem), zavíčkujeme, postavíme vzhůru nohama a necháme vychladnout
takto upravené houby vydrží i několik let, konzumovat se dají hned druhý den
výhoda tohoto postupu je, že já jsem si houby předvařila jeden den na chatě a druhý den, už doma jsem je vrazila do octa a sklenic. Skleničky jsou nejlepší se šroubovacím víčkem. Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

imlok 28. 9. 2013, 10:26
Prosím, na kolik octa se dává ta lžíce cukru? Je to asi jiná chuť než sladkokyselý nálev, není to moc kyselé?
DanušaP 15. 1. 2014, 11:44
@imlok dávám dle chuti, nejdříve tak lžíci nebo dvě, ochutnám, kdyžtak přidám
NikaV 25. 9. 2013, 16:41
Tenhle recept jsem hledala (Y). Žádné Deko, žádná sterilizace. Už mám na ně hroznou chuť. (F)
andyy 25. 9. 2012, 22:51
prosim to se nesterilizuje?uchovavate v lednici?a musí se před konzumaci přemýt vodou?děkuji za info. (F)
DanušaP 9. 4. 2013, 18:13
@andyy nesterilizuji, mám je ve sklepě a baští se rovnou, bez mytí, nejlepší jsou po opici :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie