Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

máslový krém s pudinkem

0.0
máslový krém s pudinkem

Potřebné ingredience

?

Postup přípravy

Maminky SOS, tchýňka plní ořechy máslovým krémem s pudinkem, ty ořechy jsou opravdu vynikající, jenže když jsem po ní chtěla recept na ten krém, tak mi řekla kostku másla, cukru přiměřeně a přidat k tomu vanilkový pudink. Nemáte náhodou některá nějaký přesnější návod? Ten cukr si fakt odhadnout netroufnu.
Díky moc

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

RIBICKA 19. 12. 2007, 12:56
já teda mám raději do ořechů rumový krém:  250 g másla  5 lžic rumu  3 lžíce cukru a pak mám originál na ořechy recept - PLNĚNÉ OŘÍŠKY Suroviny:  340 g hladké mouky  250 g tuku  150 g mletých ořechů  200 g cukru NÁPLŇ:  120 g cukru  30 g kakaa  2 dcl mléka  100 g tuku  50 g mletých ořechů 1. Mouku promícháme s cukrem, ořechy 2. Máslo nakrájíme na kousky a dobře zpracujeme se sypkou směsí v lesklé těsto 3. Těstem plníme formičky ve tvaru oříšků a pečeme 4. Příprava náplně: mléko s cukrem, ořechy a kakao povaříme 5. Dáme do studené lázně a mícháme do pěny až do vychladnutí 6. Tuk našleháme a přidáme k pěně. 7. Upečené a vychladlé oříšky plníme náplní, můžeme ještě namáčet v čokoládě, sypat kokosem a podobně a pudingové nádivky: PUDINKOVÝ KRÉM Suroviny:  1/2 l mléka  2 vanilkové pudinky (nebo kakaový, nebo jakýkoliv jiný dle chuti)  1 KL rumu  120 g cukru  70 g másla 1. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink 2. Odstavíme z plotny a vmícháme rum a máslo 3. Za občasného míchání necháme vychladnout
delfin 19. 12. 2007, 12:45
Moc děkuji. (L)
Carllita (upraveno) 19. 12. 2007, 16:33
Dobrý den Hanko,já tenhle krém dávám taky do ořechů a je fakt dobrej (zajic).Jedno a půl másla,20dkg moučky,1 vanilkový cukr,to všechno ušlehat.Potom půl litru mléka a jeden a půl vanilkového pudinku(pokud máte rádi kakaový můžete použít kakaový a udělat část těch a část těch),uvařit a nechat vychladnout.pak to ušlehat dohromady,ale pozor mělo by to být přibližně stejně teplé!!!Přeju dobrou chuť. (banky)Kája
midi 19. 12. 2007, 12:18
Já vařím ve 400 ml. vody nebo mléka 2 sáčky pudinku, dám vychladit, máslo utřu s 5 vrchovatýma lžícema mletého cukru, což je cca 15-17 dkg. Pozor, suroviny musí mít stejnou teplotu , jinak se krém rád srazí, pokud se tak stane , utřu kousek másla s přiměřeným množstvím cukru a ten sražený krém po troškách přidávám, (F)ještě jsem zapoměla dodat že toto množství je na jeden dort či roládu, čili hodně, takže můžete udělat i ploviční dávku.
Zdenikv 19. 12. 2007, 12:06
Já dávám na 1 vanilkový puding 1/4 l mléka a cca 3 rovné lžíce cukru krystal a 1 vanilkový cukr. Po vychladnutí vešlehám 1 máslo a trochu rumu. Ochutnám a pokud se mi zdá, že je málo sladký, přidám moučkový cukr a ještě chvíli šlehám, rozpustí se.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie