Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Tvarohový dezert s meruňkami!!!!!

0.0
Tvarohový dezert s meruňkami!!!!!

Potřebné ingredience

Těsto: 150g měkkého tvarohu(z papíru), 1 vejce, 70g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, špetka citronové kůry, 6 lžic oleje, 6 lžic mléka, 350g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva.Krém: 70g hery, 200g cukr krupice, 3 vejce, 500g tvarohu (z papíru), 250ml zakysané smetany, 1 sáček vanilkového pudingu, 1 sklenice meruňkového kompotu 690g.(ja použila od Hame)

Postup přípravy

V misce promícháme tvaroh s oběma cukry a citronovou kůrou. Přilijeme olej, celé vejce a mléko. Nakonec po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto uložíme na cca 30min do ledničky. Zároveň si připravíme tvarohovou náplň. Heru utřeme s cukrem krupice. Přidáme celé vejce a promícháme metličkou. Postupně vmícháme tvaroh se zakysanou smetanou a s pudinkovým práškem. Poté těsto rozválíme a vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a rozložíme půlky meruněk nebo jiné ovoce. Na závěr můžeme buchtu trošku pokapat šťávou od kompotu. Buchtu vložíme do předehřáté (horkovzdušné) trouby na 180°C cca 30min(zkontrolovat zda se těsto nelepí na špejli). Přeji dobrou chuť a hlavně ať uspokojíte své strávníky:)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tede25 29. 8. 2011, 12:40
chTak jsem dnes dělala s ostružinami, cukru do náplně jsem dla jen 100g, ale to záleží na každého chuti. S těstem se strašně špatně pracovalo, dost se lepilo, musí se dost podsypávat,ale chuťově výborný.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie