Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 45 návštěvníků)

JEDNODUCHÝ CHLÉB-PODOBNÝ KUPOVANÉMU-JDE I NA TOPINKY!

0.0
JEDNODUCHÝ CHLÉB-PODOBNÝ KUPOVANÉMU-JDE I NA TOPINKY!

Potřebné ingredience

voda-500 ml,asi stačí jen tak 430 ml.
sůl-1 1/2 kávové lžičky,
cukr-1 kávová lžička,
mouka hladká-500 g,
mouka celozrná(dávám kterou mám doma,třeba ječnou,pšeničnou.....-250 g,
droždí suché-1 balíček=10 g nebo 7 g.
můžete přidat kmín a trošku při pečení posypat moukou.

Postup přípravy

Peču v pekárně ETA siesta-prgram SPRINT,kůrka 2.Je dobrý a rychlí.

....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Olše 11. 4. 2008, 12:32
Ahoj,včera jsem chlebík pekla,přidala jsem do něj ovesné vločky a slunečnicová semínka,taky trochu octa a olivového oleje. Nádherně vykynul a byl vynikající (Y), (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
majda123 26. 1. 2008, 16:17
Dobrý den Evo. Mám Etu Maximu a dělala sem několikrát chlebík podle vašeho receptu, ale pokaždé se mi propadl, včera sem to zase nevydržela a že něco zkusím, takže sem místo vody 500ml dala jen 425ml a povedlo se, chlebík príma, nepropadl se, sice neudělal takovou čepici, ale je pěknej, rovnej a chuťově moc dobrej. Koukala sem, že některé maminky tu taky píší, že se jim propadl, tak ženy, směle do toho a zkuste ubrat vodu, no holt každá pekoška je jiná....... (Y) (Y) (Y)
jíta406 30. 1. 2008, 12:45
@majda123 Magdi díky za radu vyzkouším (L) (hello)
jíta406 16. 1. 2008, 20:34
Evi tak jsem dneska pekla a jsem z toho neštastná :'( další chlebík co se nepovedl,fakt nevím co dělám špatně,mám pekárnu od vánoc etu maximu.Dělala jsem vše podle receptu *-) a výsledek byl chlebík propadlej do půlky něco jako lavor :-(,ach jo,tak nevím jestli to je rukama nebo pekárnou,no vyzkouším ještě jednou a zkusím dát mín vody *-)Ten Váš chlebík na fotce vypadá krásně,já chci takýýýý :'(,tak se mějte krásně,Jitka (L) (hello)
Petra K. 17. 1. 2008, 18:45
@jíta406 Ahoj JItko, od léta bojuju s tím samým problémem, mám Maximu, chleba nakyne a jakmile to začne péct a pohnou se metly, tak chleba spadne a je z něj lavor. Metly vyndavám, ale i ty samotné točící se osičky chleba zničí. :-@ :-@ :-@
Nikita1333 17. 1. 2008, 8:20
@jíta406 Taky se mi to jednou stalo ,že byl propadlí,pak manžel poradil dát méně vody a bylo to dobré,ale to jsem pekla klasic.To těsto by nemělo lepit.Mějte trpělivost,určitě se povede,třeba je to i moukou,já ale kupuji na kterou narazím,teď máme z PLUSU.Tak nevím.Dejte pak zase vědět jak to dopadlo.Mějte se Eva . (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
kuricka 11. 1. 2008, 22:01
Evi, můžu poprosit, jak se tam dávají ingredience za sebou, mám pekárnu teprve týden, tak abych to nezvorala. Dík moc Radka
Nikita1333 12. 1. 2008, 9:24
@kuricka Dobrý den,ano jistě. 1.vodu do pekárny 2.mouku -obě dohromady 3.droždí+k němu přidám cukr-moukou zahrnu 4.daleko od droždí dám sůl-POZOR NESMÍ BÝT S DROŽDÍM! 5.kmín,koření...... A MŮŽEME PEKÁRNU ZAPNOUT,KDYŽ JE CHLÉB HOTOV TAK HNED PEKÁRNU OTEVŘÍT A ASI ZA 5 MIN.VYNDAT A ODSTRANIT HNĚTACÍ HÁKY.PŘEJI DOBROU CHUŤ. (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello) (hello) (flower) (flower)
kuricka 13. 1. 2008, 21:40
@Nikita1333 Dobrý večer Evi, děkuji za postup, chlebík jsem dnes zkusila a blbka jsem dala moc droždí, nějak jsem si popletla gramy ;-) ;-) ;-) Takže chlebík nám krásně vykynul, dokonce až na sklo , ale jíst se nedal, byl hodně cítit kvasnicema, ale neodradilo mě to, zítra zkusím znovu , pak zase napíšu jak to dopadlo *-)
Nikita1333 13. 1. 2008, 21:46
@kuricka Tak jo určitě napište,nezapomeňte ty mouky dát dvě.Mějte se Eva .
kuricka (upraveno) 14. 1. 2008, 19:41
@Nikita1333 Tak Evičko, chlebík je hotový, mouky 2 dávám, dnes už je to lepší,ale zklamala mě váha, neukáže mi 7 g kupovaného droždí, takže spíše jen odhadem troška :-@ ale manžel zkonstatoval, že krásně voní a je (pl) mňamka. Jen ho nemám tak pěkně vyběhlý jako ten Váš a nevím čím to je. :-( A ještě se chci optat, píšete, že Etu Siestu zapnete na Sprint ..... a velikost 3 , nám u Sprintu velikost nejde nastavit :-$ Jakmile dám Sprint mám velikost 1 , tak jsem to raději pekla jako klasik a velikost 2 a měla jsem toho plný koflík. *-) Je opravdu výborný, právě jsme zakrojili, jen se mi hodně drolí !!! Dělám někde něco špatně ??? Jsem začátečník, tak se nezlobte, ze směsí je to paráda, ale také chci ozkoušet co je lepší. Děkuji za trpělivost se mnou...... (L) Ráďa
Nikita1333 15. 1. 2008, 2:35
@kuricka Dobrý večer Radko,s tou velikostí máte pravdu,to jsem spletla ,když dáte sprint tak nám to neukáže vůbec nic.Je to jedna velikost.Až ho budete zase dělat normálně ho dejte na sprint.Droždí tam dávám sušené a na množství vůbec nekoukám,prostě načnu pytlíček a lupnu ho tam.Chlebík dělám skoro každý den a i příbuzným a každému chutná.Mějte se pěkně.Eva. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
mamina 9. 1. 2008, 16:09
Děkuji za receptík, chlebík je moc dobrý, dnes jsem ho pekla. Příště do něho jen trodám lžičku olivového oleje. (F)
malenka33 8. 1. 2008, 15:23
Dobrý den Evo, včera večer jsem pekla chleba podle vašeho receptu (L) A musím říct, že po těch všech experimentech, co jsem pekla +o( je tento chlebík zatím nejlepší (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Díky za recept |:o) Lucka (hello)
Nikita1333 8. 1. 2008, 18:20
@malenka33 Jéééééééééééé to jsem ráda že se povedl :-) :-) :-) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y).Mějte se Eva.
Kocca 4. 1. 2008, 16:49
Tak jsem dneska dělala tento chlebík, teprve můj třetí výtvor v pořadí, a musím říct, že se mi taky povedl. Je fakt výborný. A hlavně rychlý. Super recept, jen takových víc!!!
Nikita1333 8. 1. 2008, 18:21
@Kocca Děkuji, ještě něco vyzkouším a pošlu do světa :-D :-D :-D :-D :-D :-D.
Leňula*B 3. 1. 2008, 12:25
;-) ;-) ;-) ;-) chlebíček snovej, fakt moc dobrej, jen maličko obrovskééééééééééééj ;-) ;-) ;-) ;-) budu to muset zkusit z menší dávky, páč taktomě to vykynulo nahoru a upeklo se to nalepené na víku, ale byl skvělej, rádno upečenje a už není :-D (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Nikita1333 3. 1. 2008, 12:38
@Leňula*B A přidala jste tam celozrnou mouku?Tou se to trošku srazí a není tak nadýchaný.Hlavně že chutnal :-D :-D :-D :-D :-D.Mějte se Eva.
Leňula*B 3. 1. 2008, 12:50
@Nikita1333 :-$ :-$ ee, přidala jsem chlebovou žitnou , ale i tak byl super vinikající, příště budu děla tjen ten váš (Y)
Nikita1333 3. 1. 2008, 13:09
@Leňula*B TAK TEDY DÍK,JSEM RÁDA ŽE CHUTNAL ;-) :-$ ;-) :-$ ;-) :-$ ;-) :-$.
jíta406 2. 1. 2008, 20:12
Evi,prosím jak dlouho trvá u eta harmony ten program sprint?Já mám etu maximu a tam tendle program není.Většinou peču na program klasik ten trvá 3.2h děkuji (L) (hello)
inka 2. 1. 2008, 20:23
@jíta406 .. sprint trvá dvě hodiny (bez 2 minut) (F) (F)
Nikita1333 2. 1. 2008, 20:21
@jíta406 Já mám ETU SIESTU a tam ten program sprint trvá 1:58.Mějte se Eva.
JANA308 2. 1. 2008, 13:37
dnes dělala,je výborny (Y) (Y) (Y). Při kynutí mi vylezl až na sklo,ale na konci vše ok. Moc chválím. (F) (F)
Nikita1333 2. 1. 2008, 14:02
@JANA308 Děkuji.Eva
stranpa 2. 1. 2008, 9:19
Evi..píšete balíček droždí, není balíček jako balíček ;-) kolik gramů...? A není to moc,všude se dává 1 lžička, je to kvůli programu Sprint? Jinak chlebík vypadá báječne, popadl mě vlčí hlad,když ho vidím (Y)
Nikita1333 2. 1. 2008, 9:38
@stranpa Droždího je 10 g nebo 7 g,jestli máte pekárnu Siestu tak v návodu s recepty je to cibulový chléb a já ho dělám bez cibule.Také jsem dělala s cibulí je moc dobrý ,ale tento je jednoduší.Zrovna teď ho snídám a dělala jsem si z něj topinky v topinkovači,a to s každým chlebíkem z pekárny nejde a s tím to ano.Ty lžičky se tam dávají jak je to napsané.Přeji dobrou chuť.
stranpa 2. 1. 2008, 10:20
@Nikita1333 Mám pekárnu Moulinex *-)
Nikita1333 2. 1. 2008, 10:21
@stranpa Aha tak to nevím jestli je to stejné :-o.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie