Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 39 návštěvníků)

Šmoulinka pro Lucinku ke 4. nar.

0.0
Šmoulinka pro Lucinku ke 4. nar.

Potřebné ingredience

MŮJ 9. DORT: +++ na korpus - recept od Dáši V (onasi) ID 9782 + marcipánová hmota na potažení od Zdeničky (aero-orion) ID 79855 + máslovo-pudinkový krém od oka (mléko, pudinkový prášek vanilkový, 0,5 cm plátek omegy, cukr, máslo) + marmeláda + ananas a jahody z plechovky

Postup přípravy

KORPUSY:
__________

recept od Dáši V (onasi) ID 9782:
osvědčený recept na 23cm formu: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody

menší obdélníkový plech - 1,5 dávky - výška cca 3,5-4 cm, rozkrojeno 2x

Původní postup na mramorovaný korpus zde:
Ušleháme bílky s polovinou cukru. Šleháme celkem dlouho. V druhé míse šleháme žloutky s druhou polovinopu cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakone vmícháme sníh.
Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (asi 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.

MARCIPÁN:
_________

Nebojte se falešného marcipánu od paní Zdenky R. (aero-orion) ID 79855...

Marcipán jsem připravila ze 400 g suš. mléka - recept:
- 40 dkg sušené mléko polotučné, 80 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
- 4 lžice kukuřičný sirup čirý (já mám pšeničný). Sirup dostanete ve zdravé výživě. Při použité glukozy stačí 1 vrchovatá lžíce
- 4 lžíce vody.
1 lžíce aroma sladká mandle - já dala méně
Marcipán zpracovat, pak dáme na stůl a pokud se vám drobí močíme ruce v teplé vodě a dopracujeme.Vodu po lžících už nepřidávat, Přelili byste ho. Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094&user=79855

Barveno: sypké barvičky Kovandovi rozpustím ve vodce + černá gelová od Wiltona

Když jsem potřebovala hmotu rozpracovat, dala jsem ji nahřát trošku do mikrovlnky, na slabý výkon cca půl minutky. Případně jsem přidala trošku sirupu a zapracovala, podsypla gustinem a dopracovala.


PUDINKOVÝ KRÉM:
_________________

Byly potřeba 2 dávky tohoto krému:
Přiznám se, že krém je spatlanina dle oka, asi takto:
Z 0,3 l mléka, 1 pudinkového vanilkového prášku a cca 3 lžic cukru krupice jsem uvařila pudink. Do ještě teplého jsem vmíchala asi 0,5 cm plátek Omegy (100% tuk) a 1 lžíci cukru mučka, aby se neudělaly hrudky. Opravdu to funguje.
Našlehala jsem 1 máslo, k tomu zašlehala prochladlý pudink.

Korpus jsem namazala svou domácí marmeládkou a proložila 1. vrstvu odkapaným ananasem nakrájeným na malé plátečky, 2. vrstvu nakrájenými jahodami, obojí z plechovky (jahody tedy chuťově nic moc, byla jsem z nich trochu zklamaná).

POTAHOVÁNÍ A ZDOBENÍ:
______________________

Tak to se přiznám, Šmoulinka byla na 3 hodiny práce (papírová šablona 1:1, vystříhala jsem, položila na vyválený marcipán a vykrojila nožem, zahladila okraje, složila obrázek na plech potažený mikrot. fólií, dozdobila vyválenými tenkými černými válečky a do druhého dne nechala pod potrav. fólií připravené. Poslední den jsem potáhla dort, položila připravenou Šmoulinku, dozdobila srdíčky a 4 a bylo hotovo - uf. I tak to dalo zabrat :))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

glozis 5. 2. 2012, 8:59
dobrý den, mám na vás prosbu. Dělala jsem taky šmoulinku pro dcerku k pátým narozeninám. A protože mám celkem tři děti, tak jsem si ji udělala tři dny předem a i přesto, že byla zabalená ve folii a normálně mi ta potahovačka vydrží i měsíc, tak to černé ty kontury prostě oschlo a pak při přendávání na dort, se mi toho dost rozlámalo a musela jsem to opravovat. Můžu poprosit o radu? jestli jste šmoulinku vyřízla z jednoho kusu a pak dozdobovala, nebo jste ji dělala z částí(to jsem dělala já, vyřezala různé části - což ale pak ve finále mě při přendávání zlobilo) a jestli z částí, tak jste je pod sebe kousek zastrkávala? jak jste šmoulinku uchovala do přendání na dort? na čem? a jak jste ji tam přendala??? moc děkuji za radu, pro příště bych se ráda vyvarovala chyb, páč i tak mě to stálo víc než dost času a byla bych ráda, kdyby to příště vypadalo o trošku lépe. Moc děkuji - můj email je: alice.alice@centrum.cz přeji hezký zbytek dne a spoustu takových krásných dortů Alena
Bromovka 18. 10. 2012, 16:04
@glozis Dobrý den, nějak dlouho jsem nekontrolovala komentáře... jémine.. tak snad je to ještě aktuální... Já jsem si vyřezala jednotlivé části, šmoulinku jsem si vytiskla na papír ve finální velikosti, ten položila na plech, na to jsem dala potravinovou fólii a na to jsem skládala jednotlivé dílky k sobě, přičemž pod tím jsem viděla přesně, kam je mám umístit a jestli už se z mé šmoulinky nestává křivý paskvil. Dílky jsem vyřezávala bez přídavků a skládala jakoby těsně k sobě a jakoby jsem to trošku do sebe natlačila. jen oči a pusu jsem nalepila na celistvý modrý obličej. Nakonec jsem udělala černé tenké válečky a umístila je doprostřed na spoje mezi jednotlivými částmi. Překryla jsem hotovou šmoulinku zase fólií, dala do chladného špajzu. Přendávala jsem pomocí prkénka a takového toho podebírátka na dorty, mám celkem velké a rovné, pamatuju si, že pár kousíčků mi také odpadlo, ale nic hrozného. Možná je to náhoda, že jsem to trošku do sebe natlačila - ono se to jakoby slepilo, protože po vykrojení a přenesení to bylo vždy o něco malinko větší... No tak asi žádná převratná rada, co? ,-) Ať se daří! Martina
zlámča 24. 1. 2012, 21:22
Dobrý večer, dort je nádherný mám v plánu v pátek péct taky takový. Chtěla jsem vás moc poprosit o šablonu na šmoulinku,kdyby vám to nevadilo?Můj email je martina.karska@email.cz Ještě bych se prosím zeptala,kde seženu ty barvičky? Moc děkuji
kessinka 16. 1. 2012, 21:08
muzete mi prosím poradit kde najdu takovou peknou smoulinku?.. na sobotu mam delat dosrtik.. diky
Bromovka 16. 1. 2012, 21:11
@kessinka Mám předlohu .jpg, můžu vám ji poslat - písněte mi vzkaz (tam bude vaše mailová adresa) nebo rovnou napište mailovou adresu a já pošlu (L) Martina
Dagča 8. 12. 2011, 8:31
(clamp) (clamp) Moc krásný, inspirativní, slaďoučký a takový k pohlazení srdíčka. Jste fakt šikulka (Y) (Y) (Y). Nasadila jsem si těm mým 3 rošťákům s dortama velkou laťku a dochází mi už inspirace co příště. Zítra má nejmenší 3 roky - s dovolením pravděpodobně "obšlehnu" Váš krásný dortík. Je super, že jste dokonale napsala postup. Děkuji (X) Dagma
Bromovka 8. 12. 2011, 18:52
@Dagča Dagmarko, jestli chcete poslat předlohu na vystřižení motivu (jpg obrázek), písněte mi mail, schovala jsem si ji, už budete 3., kdo bude tento dort podle mě dělat. Oba dva byly nádherné! zatím (hello) Martina
sanee 23. 10. 2011, 15:50
(clamp) jste dobrá (Y)
Bromovka 24. 10. 2011, 21:39
@sanee Děkujíí :-$
Yla 18. 10. 2011, 7:55
Páni to je nádhera, ta moje rarašanda má 4nar.v prosinci-ale mé dosavadní výkony(dortové) byly vždy jen poživatelné-estetika veškerá žádná :-S dík za inspiraci |:o)
Bromovka 24. 10. 2011, 21:40
@Yla Děkuji moc a držím všechny palce, jestli se do něj pustíte :-$
zhorynova 18. 10. 2011, 7:31
Marti, dort je nádhernej. Malá má v listopadu narozky, tak hledán inspiraci a ten váš se mně moc líbí. (Y) (Y) (Y)
Bromovka 24. 10. 2011, 21:40
@zhorynova Děkuji moc a těším se na foto :-$
HHaannuullee 17. 10. 2011, 14:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)krásný dort
Bromovka 24. 10. 2011, 21:38
@HHaannuullee Děkuji moc, od paní dortařky to potěší ještě víc :-$
(Gabriška) 17. 10. 2011, 12:53
(clamp) (clamp)Moc hezký dortík (Y) (Y)Musím souhlasit-tyto vyřezávané dorty vypadají jednoduše, ale je to spoustu titěrné práce.A ocení spíš ten, kdo si to sám vyzkoušel :-)Taky jsem ted dělala poprvé vyřezávaný-Kittynku ,a strávila jsem nad ní moře času...Pak největší odměnou jsou ty rozzářené oči a radost (radost)Lucinka musela bým mooc nadšená (Y) (Y) (Y) (L)
gonzar 17. 10. 2011, 9:03
Krásný (^) Šmoulinka je nádherná. (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
Bromovka 24. 10. 2011, 21:34
@gonzar Děkujuuuu (L)
marcelau 17. 10. 2011, 6:48
uf. I tak to dalo zabrat :)))) tak to jsem ráda, že to tu někdo napsal......JE TO TAK, já se s dortíky také docela piplám (Y), ale i tak mě to moc a moc baví a dělat dortíky pro děti je obrovská radost (child9). Šmoulinka je nádhernáááááá (clamp)
Bromovka 17. 10. 2011, 11:52
@marcelau Děkuji za milá slova, potěšila. Koukala jsem předtím na Váš krásný šmoulí dort a figurky jsem pro velkou pracnost zavrhla, ale asi jsem si s výběrem plochého motivu nějak významně časově nepolepšila ,-). Udělala bych vše pro to nadšení a radost v dětských očích. A kdyby mě pečení a vaření nebavilo, nemohla bych to dělat. No jako vy - papá (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie