Čerstvá rajčatová polévka s fazolemi
Potřebné ingredience
900 g zralých rajčat (v receptu jsou soudková, ale když to budou aspoň rajčata, bude to stačit), 2 pol. lžíce olivového oleje, 275 g cibule (tak dvě střední), 2 stroužky česneku, 900 ml zeleninového vývaru (práškový alnatura), 2 čajové lžičky pyré ze sušených rajčat (dala jsem normální rajský protlak), 2 čajové lžičky papriky, 1 čajová lžička maizeny (nedala jsem), plechovka fazolí, slitá (neslívala jsem, škrob z fazolí polévku zahustil), zelený koriandr, sůl, pep
Postup přípravy
2 pol. lžíce olivového oleje,
275 g cibule (tak dvě střední),
2 stroužky česneku,
900 ml zeleninového vývaru (práškový alnatura),
2 čajové lžičky pyré ze sušených rajčat (dala jsem normální rajský protlak),
2 čajové lžičky papriky,
1 čajová lžička maizeny (nedala jsem),
plechovka fazolí, slitá (neslívala jsem, škrob z fazolí polévku zahustil),
zelený koriandr,
sůl, pepř
Rajčata oloupeme, cibuli na hrubo necháme zesklovatět na olivovém oleji, necháme rozvonět česnek, prohřejeme papriku, přidáme rajčata, protlak, zalijeme vývarem, necháme vařit 10 minut, pak přidáme (ne)slité fazole, necháme vařit dalších 5 minut
Na talíři přidáme čerstvý koriandr.
Zdroj - The Soup Bible
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé