(recept
si oblíbilo 110 návštěvníků)
Škvarkové pagáče

Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 250g škvarků jemně nakrájených, 1/8 kysané smetany,1 vejce,20g droždí,sůl,lžička cukru a 1,5 dcl mléka na kvásek.
Postup přípravy
Uděláme těsto,já dávám do pekárny. Vykynuté těsto rozválíme,přehneme,znovu rozválíme a to opakujeme 2x. Pak vyválíme ,vykrajujeme kolečka a necháme na plechu s pečícím papírem ještě kynout asi 15 minut, Pak pomažeme vejcem,posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme v troubě při 180 stupních dozlatova. Přeji všem dobrou chut!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

NikaV
(upraveno)
15. 3. 2016, 12:37
Jsou výborné, trošku jsem se bála toho vykrajování, ale šlo to krásně. Ještě horké jsem včera jich část dala do skleněné nádoby s víkem, vložila zmuchlaný papírový ubrousek na pohlcení přebytečné vlhkosti a zavřela. I dnes jsou úplně měkké.
Děkuji za recept!


nahlásit
jafoslav
(upraveno)
23. 10. 2014, 10:00
Kvalita pagáčov záleží od skladania. Podľa Kamily Magálovej cesto po vypracovaní sa hneď skladá ( kysne na doske) nasledovne: cesto sa rozválka a prehne sa zhora dole - do polovice placky a spodná polovica smerom hore a čo vznikne sa prehne sprava doľava. po 30 minútach kysnutia sa cesto rozvaľká a skladá zdola hore a zhora dole a prehne sa zľava doprava. 30 minút kysne a potom sa skladá sprava doľava, zľava doprava a pás čo vznikne sa prehne zdola hore a 30 minút kysne. Neviete si predstaviť, ako sa pagáče lístkujú. Škoda, že som stará a neviem pracovať s fotkami, aby som to nafotila. Celý postup je v archíve Tajomstvo mojej kuchyne s Kamilou Magálovou.
nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
21. 11. 2014, 16:54
@jafoslav
MIlá Evičko,moooc vám děkuji za rady,já to taky vyvaluji vícekrát,ale ne takhle jak píšete. Ale moc ráda to vyzkouším podle vás. U Kamily ale není psané to převalování,jak píšete. Mám použít ten její recept,nebo svůj? Nebo máte vy svůj vlastní? Kdyby ano,byla bych moc ráda,kdyby jste mi ho prosím napsala. Předem vám moc děkuji! A nemůže vám někdo s nafocením pomoci? Byla bych moc ráda. Přeji vám krásné a pohodové podzimní dny Lidka







nahlásit
jafoslav
(upraveno)
21. 11. 2014, 21:28
@lidunkavr
Milá Ludmilka, recept určite použite Kamilyn. Je super. Ja vlastný spôsob skladania nemám, ale použila som ten Kamilyn. Teraz som si pozrela Kamilyn archív a postup tam nie je. Znovu Vám ho píšem cesto sa len vypracuje a nekysne. Na doske sa rozvaľká, potrie sa oškvarkami a skladá sa nasledovne- horná časť sa prehne do polovice a potom spodná časť smerom hore a zakryje tú hornú časť. Zostane podlhovasté cesto a preloží sa sprava doľava - teda jedna polovica cesta cez druhú. Cesto potom otočím o 90 stupňov smerom hore. Nechá sa kysnúť 30 minút. Potom ho rozvaľkám , ak mám ešte pagáče natriem tam, kde je menej a skladám zdola do polovice smerom hore a potom hornou časťou zakryjem spodnú. Znova cesto otočím o 90 stupňov smerom hore. Nechám kysnúť 30 minút. Znova ho rozvaľkám a skladám sprava do polovice a zľava do prava prehnem cez polovice cesta a podlhovasté cesto prehnem zdola hore a už neotáčam. Nechám kysnúť 30 minút. Potom rozvaľkám na tenko a vykrajujem pagáče. Ak ste niečo neporozumeli, kľudne napíšte a znovu sa Vám to pokúsim vysvetliť. S takýmito pagáčmi budete mať úspech. 100 % sa lístkujú. Prajem všetko dobré a čakám na Vašu reakciu. Eva
nahlásit

marcela488
(upraveno)
24. 7. 2014, 19:49
Děkuji za super recept - pošmákli jsme si my i sousedi - a druhý den byly také měkké http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4609511


nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
22. 10. 2014, 23:00
@marcela488
Marci,děkuji za foto
já je miluju
hned bych si dala,ale nemám škvarky


















nahlásit
běláček
(upraveno)
5. 11. 2012, 14:39






nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
6. 11. 2012, 10:29
@běláček





nahlásit
cozumel
(upraveno)
10. 9. 2012, 21:35
Chtěla jsem se zeptat - jsou po upečení měkké? Našla jsem si tady recept na mimibazaru na škvarkové placky a jsou tvrdé, tak abych podruhé neupekla další tvrdou várku

nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
29. 10. 2012, 14:40
@cozumel
Jsou měkké,ale na druhý den už ne,taky pak ztvrdnou. Ale první den mnamka








nahlásit

Marcela+
(upraveno)
20. 4. 2012, 19:31
Jé Lidunko, tak to byly od tebe ty pagáče
byly výborné







nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
22. 10. 2014, 23:02
@Marcela+
Marcí,
, hlavně,že chutnalo








nahlásit

Iris 72
(upraveno)
24. 2. 2012, 17:19
tak jdu na ně zadělat, vypadají krásně




nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
21. 4. 2012, 21:55
@Iris 72
oni i chutnají moc dobře







nahlásit
zykule
(upraveno)
9. 11. 2011, 21:10
jsou skvělé, krásně se povedly a jen se po nich zaprášilo
nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
14. 2. 2012, 11:27
@zykule
Evičko,to jsem ráda,že chutnalo



nahlásit

Petrav
(upraveno)
28. 10. 2011, 22:09
Recept vypadá úžasně, škvarky mám náhodou v lednici.
Jen bych se ráda optala na tu kysanou smetanu. Patří tam 1/8 l nebo 1/8 kelímku?


nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
28. 10. 2011, 22:25
@Petrav
Petruško mám zakysanou smetanu v kelímku a je tam 180g a vždy tam naliji celý kelímek






nahlásit

Petrav
(upraveno)
29. 10. 2011, 8:35
@lidunkavr
moc díky

nahlásit

hrusticka84
(upraveno)
28. 10. 2011, 18:57
Jsem si dnes donesla škvarky od mamky
zítra vyzkoušíme


nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
28. 10. 2011, 20:23
@hrusticka84
zkuste,jsou moc dobré









nahlásit

monky3
(upraveno)
28. 10. 2011, 18:37



nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
28. 10. 2011, 18:39
@monky3
zkuste,jsou moc dobré




nahlásit

lidare
(upraveno)
28. 10. 2011, 18:24




nahlásit

lidunkavr
(upraveno)
28. 10. 2011, 18:33
@lidare
moc děkujíííí,jsou výborné,vyzkoušejte











nahlásit