Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept

Zemiakovo-syrový pagáč

0.0
Zemiakovo-syrový pagáč

Potřebné ingredience

(1 šalka =2,5 dcl) 1 šalka hl.muky,1 šalka polohr.muky,1 čl soli,1/4 droždia,1/2 šalky struhaneho syra (najlepšie nejaky s vyraznou chutou napr. chedar),2 menšie zemiaky,1 PL oleja,rasca,pažitka

Postup přípravy

Zemiaky nakrajame na kocky,zlejeme vodou a uvarime do makka.Vodu použijeme do cesta a zemiaky popučime.Zo všetkeho vypracujeme tuhšie cesto,pridavame vodu zo zemiakov,ak je cesto moc huste pridame letnu vodu.Nechame 30-40 minut kysnut.Na naolejovanom plechu cesto roztiahneme na pagač,(nema byt vysoke) poprašime hl.mukou a pečieme na 200st asi pol hodinku.
Bol fantasticej chuti,hned sme ho zlupli s domacou škvarkovou pomazankou.Výborne sa hodí ku polievkam a privarkom.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 26. 1. 2010, 23:10
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie