Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 101 návštěvníků)

Pečený čaj v domácí pekárně

0.0
Pečený čaj v domácí pekárně

Potřebné ingredience

800gr ovoce ,Cukr ,Skořice mletá ,Vanilkový cukr, Hřebíček, Mix ovoce

Postup přípravy

Celé léto si ukládám do krabiček v mrazáku ovoce, nakrájené na kousky i se slupkou. Rozmražené ovoce - jablíčka, hrušky, sladké višně, lesní ostružiny, švestky rybíz,,(toto jsem použila tentokrát-viz.foto)dám do pekárny, přidám 400gr. cukru, van.cukr, posypu skořicí, přidám hřebíček. Pokud máte rádi, přidejte citron, já dávám rakytníkový sirup, nebo med,a zvolte program na výrobu marmelády. Teď jen čekáte, až vám pekárna čaj upeče. Horký čajík plním do malích skleniček a hned obracím dnem vzhůru aby se zatáhlo víčko a čaj neklazil. Můžete také ještě zakápnout rumem, nebo punčem.
Čím víc dáte červeného ovoce, tím je čaj červenější, tmavší. Pokud dáte málo, máte růžový čaj, tam ráda dodávám rozpustnou směs na svařené víno.
Dobrou chuť!

Čaj budoucí růžový se směsí na svařené víno.

Upečený červený čaj.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 21. 9. 2016, 12:02
(Y) Jdu na to. V troubě se mi péct nechce, tak vyzkouším. Marmelády taky dělám v DP a jsou OK.
Krůžička 18. 11. 2012, 17:10
Chystám se taky vyzkoušet, ale zdá se mi moooooc cukru. Ovoce je přeci sladké. Není to pak jak cecík- na 800g ovoce 400g cukru??? *-) Ale asi taky záleží na ovoci, něco jiného je čaj z rybízu,.......
Sindy1 16. 12. 2012, 10:28
@Krůžička Můj rybíz je kyselejší a také přidávám rakytníkový sirup který je o hodně kyselejší než citron...uvařený čaj pak čaj nesladím, ale samo že můžete dát míň cukru a dosladit si až v hrníčku...záleží na vašich chutích (hello)
zdenkavesela3 5. 2. 2012, 17:33
a na jaký program to pouštíte v té pekárně vyzkoušela bych ale nevím na jaký program.
Sindy1 20. 2. 2012, 21:07
@zdenkavesela3 Mám program marmeláda...Jam (hello)
Ctiborka 7. 12. 2011, 13:53
Můžu se zeptat, k čemu pečený čaj využíváte? Jíte ho jako kompot, nebo jinak? Už jsem o něm slyšela, ale nikdy jsem ho nedělala ani neochutnala. (hello) (hello)
Sindy1 11. 12. 2011, 16:01
@Ctiborka Udělám z něj výborný čajík, ale děti mě ho mlsají jen tak...je slaďounký, a hlavně víte co pijete, co máte doma rádi. (L)
Ctiborka 13. 12. 2011, 13:25
@Sindy1 (Y) (Y) Děkuji za radu. Příští rok ho určitě vyzkouším (hello) (stromecek)
kopretina123 7. 12. 2011, 14:15
@Ctiborka Také ho dělám, pokaždé je jiný podle toho, jaké a kolik ovoce se mi podaří nasyslit. ,-) V zimě si dáte 2-3 lžičky do hrníčku a zalijete horkou vodou, v létě studenou, nebo sodovkou a máte osvěžující limču. A když honí mlsná, tak to jde mlsat jako kompot.
Sindy1 11. 12. 2011, 16:01
@kopretina123 Přesně tak, a opravdu stojí za to (L)
Lekiri 28. 11. 2011, 13:05
(Y) (Y) (Y)Máte pravdu je výborný (drink) Dělám také v troubě a dát ho do pekárny je super zlepšení |:o) |:o) (nemusím si pálit u míchání ruce o troubu ) (H) PS: dělám 1kg rybízu, 1 kg ovoce a 1 kg cukru - no musíme mít zásobu na celou zimu (zima) :-D :-D :-D (andel)
Sindy1 11. 12. 2011, 16:03
@Lekiri Já dělala zároveň v troubě i v pekárně, abych to měla najednou, ale v pekárně je to pohodička (L) Věřím vám ty zásoby, u nás už málem není a velká poptávka (zajic)
Alla 8. 11. 2011, 22:40
A kde je rum??Já dávám rumík,je to moc dobré a peču tedy v troubě |:o)
Sindy1 9. 11. 2011, 20:46
@Alla Já dávám rumík nebo punč až když plním do skleniček, aby nevyprchal (smich)
Alla 9. 11. 2011, 23:55
@Sindy1 jasně,upéct,přidat rum,zamíchat a plnit do sklenic |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie