(recept
si oblíbilo 101 návštěvníků)
Pečený čaj v domácí pekárně
Potřebné ingredience
800gr ovoce ,Cukr ,Skořice mletá ,Vanilkový cukr, Hřebíček, Mix ovoce
Postup přípravy
Celé léto si ukládám do krabiček v mrazáku ovoce, nakrájené na kousky i se slupkou. Rozmražené ovoce - jablíčka, hrušky, sladké višně, lesní ostružiny, švestky rybíz,,(toto jsem použila tentokrát-viz.foto)dám do pekárny, přidám 400gr. cukru, van.cukr, posypu skořicí, přidám hřebíček. Pokud máte rádi, přidejte citron, já dávám rakytníkový sirup, nebo med,a zvolte program na výrobu marmelády. Teď jen čekáte, až vám pekárna čaj upeče. Horký čajík plním do malích skleniček a hned obracím dnem vzhůru aby se zatáhlo víčko a čaj neklazil. Můžete také ještě zakápnout rumem, nebo punčem.
Čím víc dáte červeného ovoce, tím je čaj červenější, tmavší. Pokud dáte málo, máte růžový čaj, tam ráda dodávám rozpustnou směs na svařené víno.
Dobrou chuť!
Čím víc dáte červeného ovoce, tím je čaj červenější, tmavší. Pokud dáte málo, máte růžový čaj, tam ráda dodávám rozpustnou směs na svařené víno.
Dobrou chuť!
Čaj budoucí růžový se směsí na svařené víno.
Upečený červený čaj.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
21. 9. 2016, 12:02
Jdu na to. V troubě se mi péct nechce, tak vyzkouším. Marmelády taky dělám v DP a jsou OK.
Krůžička
(upraveno)
18. 11. 2012, 17:10
Chystám se taky vyzkoušet, ale zdá se mi moooooc cukru. Ovoce je přeci sladké. Není to pak jak cecík- na 800g ovoce 400g cukru??? Ale asi taky záleží na ovoci, něco jiného je čaj z rybízu,.......
Sindy1
(upraveno)
16. 12. 2012, 10:28
@Krůžička
Můj rybíz je kyselejší a také přidávám rakytníkový sirup který je o hodně kyselejší než citron...uvařený čaj pak čaj nesladím, ale samo že můžete dát míň cukru a dosladit si až v hrníčku...záleží na vašich chutích
zdenkavesela3
(upraveno)
5. 2. 2012, 17:33
a na jaký program to pouštíte v té pekárně vyzkoušela bych ale nevím na jaký program.
Sindy1
(upraveno)
20. 2. 2012, 21:07
@zdenkavesela3
Mám program marmeláda...Jam
Ctiborka
(upraveno)
7. 12. 2011, 13:53
Můžu se zeptat, k čemu pečený čaj využíváte? Jíte ho jako kompot, nebo jinak? Už jsem o něm slyšela, ale nikdy jsem ho nedělala ani neochutnala.
Sindy1
(upraveno)
11. 12. 2011, 16:01
@Ctiborka
Udělám z něj výborný čajík, ale děti mě ho mlsají jen tak...je slaďounký, a hlavně víte co pijete, co máte doma rádi.
Ctiborka
(upraveno)
13. 12. 2011, 13:25
@Sindy1
Děkuji za radu. Příští rok ho určitě vyzkouším
kopretina123
(upraveno)
7. 12. 2011, 14:15
@Ctiborka
Také ho dělám, pokaždé je jiný podle toho, jaké a kolik ovoce se mi podaří nasyslit. V zimě si dáte 2-3 lžičky do hrníčku a zalijete horkou vodou, v létě studenou, nebo sodovkou a máte osvěžující limču. A když honí mlsná, tak to jde mlsat jako kompot.
Sindy1
(upraveno)
11. 12. 2011, 16:01
@kopretina123
Přesně tak, a opravdu stojí za to
Lekiri
(upraveno)
28. 11. 2011, 13:05
Máte pravdu je výborný Dělám také v troubě a dát ho do pekárny je super zlepšení (nemusím si pálit u míchání ruce o troubu ) PS: dělám 1kg rybízu, 1 kg ovoce a 1 kg cukru - no musíme mít zásobu na celou zimu
Sindy1
(upraveno)
11. 12. 2011, 16:03
@Lekiri
Já dělala zároveň v troubě i v pekárně, abych to měla najednou, ale v pekárně je to pohodička Věřím vám ty zásoby, u nás už málem není a velká poptávka
Alla
(upraveno)
8. 11. 2011, 22:40
A kde je rum??Já dávám rumík,je to moc dobré a peču tedy v troubě
Sindy1
(upraveno)
9. 11. 2011, 20:46
@Alla
Já dávám rumík nebo punč až když plním do skleniček, aby nevyprchal
Alla
(upraveno)
9. 11. 2011, 23:55
@Sindy1
jasně,upéct,přidat rum,zamíchat a plnit do sklenic