Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

CHINOIS - FRANCOUZSKÝ MÁSLOVÝ KOLÁČ

0.0
CHINOIS - FRANCOUZSKÝ MÁSLOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

Na těsto: 100ml mléka, 90g másla, 2 vajíčka, lžička soli, 50g cukru krystal, 400g hladké bezl. mouky, 20g droždí Na náplň: 250ml mléka, 100g cukru krystal, 2 žloutky

Postup přípravy

Nechla jsem se inspirovat receptem pro domácí pekárny. Neodolala jsem a vyzkoušela v bezlepkové formě. Pekla jsem jen z poloviční dávky. Z celé dávky bude koláč bohatší.
Je výborný a proto se o něj s váma podělím.
Zde je postup:

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozšlehanými vejci a rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr (bez jedné lžičky), sůl do levého rohu, nasypeme prosátou mouku, uděláme vpravo důlek, do něj lžičku odloženého cukru a na něj rozdrobené droždí. Zapneme program TĚSTO.

Mezi tím si připravíme náplň: V mléce rozmícháme oba cukry, žloutky i mouku a uvaříme z toho kašičku, za občasného promíchání nebo pod pokličkou necháme vychladnout.

Na dno dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír a okraje odstříhneme. (Nevymazávala jsem ani boky.)
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, posypeme rozinkami a srolujeme jako závin. Nakrájíme na stejnoměrné kousky, ( asi 4 cm), které klademe do formy řeznou stranou dolů. Necháme asi 20 minut nakynout a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut, když začíná koláč zvrchu zlátnout, snížíme na 160°C a dopečeme dalších 20 minut (každá podle své trouby). Vychladlý koláč vyndáme z formy a potřeme sladkou vodou (cukr moučka, rozpuštěný v trošce vody), aby se nám koláč leskl.
Přeji všem dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

xynika 11. 3. 2013, 22:22
Dobry vecer,rada bych vedela jakou BZ mouku pouzivate...?Diky,Verca. (F)
emotikona 6. 6. 2013, 17:20
@xynika Dobrý den, asi odpovídám pozdě, ale dříve jsem na dotaz nepřišla... tak promiňte. Pokud možno, používám Schar Mix B. Hodně lidí používá Jizerku, ale mě moc nesedí. Každopádně, na tenhle koláč se hodí jaká koliv mouka pro kynuté pečení :-)
emotikona 20. 3. 2013, 16:54
@xynika Nejlepší je více kompaktní. Pekla jsem z mouky od Sharu, ale lze použít Jizerská, Manther. Mouky s více škrobem nejsou vhodné, neb se těsto při zpracování trhá.
tmavonka 23. 2. 2013, 14:45
pekla jsem dnes a je vynikající (Y) (Y) (Y)
Haraskova 20. 11. 2011, 12:26
Odzkoušeno,výýbornééé (Y) ale do náplně jsem ještě přidala 1 vaničku tvarohu :-$
emotikona 21. 11. 2011, 8:54
@Haraskova Taky jsem nad tvarohem, nebo vanilkovám pudinkem uvažovala, Ale pak jsem si řekla, že nejprve vyzkouším podle receptu a při dalším pečení vyzkuším jednu nebo druhou variantu. Každopádně moc děkuji za pochvalu :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie