(recept
si oblíbilo 114 návštěvníků)
**SENZAČNÍ ČOKOLÁDOVÉ Brownies**
Potřebné ingredience
300g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa, 250g másla, 1 vanilkový cukr, 250g krystalového cukru, 4 polévkové lžíce hořkého kakaa (ideální je kakao na pečení), 6 vajíček, 200g polohrubé mouky, 1/4 lžičky soli
Postup přípravy
Nejprve si předehřejeme troubu na 175°C. Ve vodní lázni si rozpustíme máslo spolu s čokoládou. Poté odstraníme z vodní lázně a přisypeme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao. Pokud je hmota příliš hustá, znovu ji chvíli ve vodní lázni zahřejeme. Poté přidáme postupně celá vejce (každé vejce řádně vmícháme). Nakonec přidáme mouku a znovu promícháme. Těsto by mělo mít hustší konzistenci, ale nemělo by se s ním špatně pracovat. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem (nikdy na vymazaný a vysypaný moukou či strouhankou!!). Rovnoměrně rozetřeme, můžeme dle chuti posypat ořechy (já je nepoužívám).
Pečení je nejdůležitejší část celého receptu - nesmíme péct příliš dlouho, pečeme 20-30 minut, déle rozhodně ne, nevytvořila by se správná konzistence. Kontrolujeme pomocí špejle, na které by měly zůstávat vlhké drobky. Při pečení se bude zvedat na povrchu lesklá krusta. Ta po vychladnutí spadne. Upečené brownies necháme pěkně vychladnout a poté krájíme na jednotlivé cca 5x5cm velké Brownies. Vytvoříme tak přibližně 32 kousků. Brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné. Dle receptu do těsta nepatří žádné kypřící prášky.
U nás vždy sklidí ohromný úspěch, jsme milovníci čokolády a tento recept nikdy nezklamal :-))
Pečení je nejdůležitejší část celého receptu - nesmíme péct příliš dlouho, pečeme 20-30 minut, déle rozhodně ne, nevytvořila by se správná konzistence. Kontrolujeme pomocí špejle, na které by měly zůstávat vlhké drobky. Při pečení se bude zvedat na povrchu lesklá krusta. Ta po vychladnutí spadne. Upečené brownies necháme pěkně vychladnout a poté krájíme na jednotlivé cca 5x5cm velké Brownies. Vytvoříme tak přibližně 32 kousků. Brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné. Dle receptu do těsta nepatří žádné kypřící prášky.
U nás vždy sklidí ohromný úspěch, jsme milovníci čokolády a tento recept nikdy nezklamal :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
28. 10. 2017, 16:26
Dobrý den,určitě moc ráda vyzkouším.děkuji za receptík.
koželuh
(upraveno)
22. 1. 2017, 14:37
Právě je v troubě tak uvidíme
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 8. 2015, 16:20
Kuja
(upraveno)
28. 8. 2015, 15:10
Výborné, chtěla jsem udělat brownies ze směsi z Lidlu, ale momentálně nemají v nabídce, tak peču ten Váš a nemá chybu. Lenka
ElfkaE
(upraveno)
3. 12. 2014, 23:52
naprosto úžasný recept Pecu již potřetí a vždy se povedl
Žirafka1
(upraveno)
15. 3. 2013, 19:24
Ivanko, tak vidím,když jsem si rozklikla Vaše recepty,že u Vás jednoznačně vede vše čokoládové - tedy nejspíš u Vašeho přítele. Tento recept znám, je to úžasná dobrota
Inkakos
(upraveno)
7. 4. 2013, 20:26
@Žirafka1
To máte pravdu, Martinko, přítel je "čokoládožrout" . Mně bohužel před nedávnem zjistili alergii na kakao, takže mám po ptákách
Žirafka1
(upraveno)
7. 4. 2013, 22:00
@Inkakos
Ivanko, s tou alergií na kakao je to vážně pech Nezbývá,než si najít za kakao nějakou adekvátní náhradu, pokud to vůbec lze Můj muž je třeba zase hodně na ořechové dorty a absolutně odmítal čokoládový Tak jsem se ho prostě neptala a tajně jsem připravila na narozeniny čokoládový dort s paříšským krémem , no a měl takový úspěch,že ho na další narozeniny musím péct znovu U mě také vede čokoláda Mějte se krásně
Ledura
(upraveno)
4. 3. 2012, 20:32
Inkakos
(upraveno)
6. 3. 2012, 10:25
@Ledura
Děkuji, leni
evikk84
(upraveno)
7. 2. 2012, 10:38
Dneska asi vyzkouším,chci se zeptat jestli pečete v klasickém plechu,nebo v nějakém menším?Děkuji
Inkakos
(upraveno)
16. 2. 2012, 9:47
@evikk84
Dobrý den, omlouvám se za opožděnou reakci. Peču v menším plechu, na velký by bylo třeba dávku minimálně zdvojnásobit
lussis
(upraveno)
24. 11. 2011, 20:22
Mohla bych na Vánoce vyzkoušet, konzistenci to má jak buchta nebo je to tužší? Je to hodně sladké? Děkuji, Lucka.
Inkakos
(upraveno)
24. 11. 2011, 20:25
@lussis
Luci, konzistenci to má na vrchu sušší, uvnitř je ale krásně vláčný a jemný, tužší není . Sladký také moc není, záleží na tom, jak moc hořké kakao použijete. Já používám 70% čokoládu a sladký je tak akorát, pokud použijete sladší čokoládu, uberte cukr . Ale to poznáte podle chuti při přípravě . Ať se povede!
Kacur
(upraveno)
24. 11. 2011, 19:40
Inkakos
(upraveno)
24. 11. 2011, 19:57
@Kacur
Děkuji Vám