(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pečení čerti
Potřebné ingredience
Kynuté těsto: 350 ml mléka, 25 ml rumu, 10 dkg rozpuštěný tuk, 2 žloutky, půl lžičky soli, 10 dkg cukru, 75 dkg poloh. mouky, 2 dkg droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí), citronová kůra- nemusí být
Postup přípravy
Zpracovat těsto, nechat vykynout, rozdělit na 6 bochánků, vytvořit čerty. Nakonec potřít žloutky rozmíchanými s rumem. Péct tak na 170 stupňů. Do těsta můžete přidat rozinky. Můžete je i napíchat místo očí a jazyka. Dobrou chuť, je to výborné.Postup: Oddělte hlavu a růžky, nařízněte nohy a ruce, pak si každou končetinu rozdělte ještě na dvě části, poté zapleťte, a pak už si jenom naaranžujte čertíka, a nastříhejte nůžkami chlupy.
vytvořte růžky a hlavu
oddělte nohy a ruce nožem
pak ještě rozdělte nohy a ruce na dva díly
zapleťte končetiny
a naaranžujte si čerta na plech a nastíhejte nůžkami chlupy
a dejte péct
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
studeny.cumacek
(upraveno)
8. 12. 2011, 9:42
taky nám kdysi pekla babi, teď už si ale musíme péct pro děti sami
MíšaC
(upraveno)
7. 12. 2011, 8:40
Hned jsem se podívala, odkud jste - připomněla jste mi dětství, kdy nám teta ze severní Moravy vždycky posílala čerty poštou
druna
(upraveno)
7. 12. 2011, 8:36