Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pečení čerti

0.0
Pečení čerti

Potřebné ingredience

Kynuté těsto: 350 ml mléka, 25 ml rumu, 10 dkg rozpuštěný tuk, 2 žloutky, půl lžičky soli, 10 dkg cukru, 75 dkg poloh. mouky, 2 dkg droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí), citronová kůra- nemusí být

Postup přípravy

Zpracovat těsto, nechat vykynout, rozdělit na 6 bochánků, vytvořit čerty. Nakonec potřít žloutky rozmíchanými s rumem. Péct tak na 170 stupňů. Do těsta můžete přidat rozinky. Můžete je i napíchat místo očí a jazyka. Dobrou chuť, je to výborné.Postup: Oddělte hlavu a růžky, nařízněte nohy a ruce, pak si každou končetinu rozdělte ještě na dvě části, poté zapleťte, a pak už si jenom naaranžujte čertíka, a nastříhejte nůžkami chlupy.

vytvořte růžky a hlavu

oddělte nohy a ruce nožem

pak ještě rozdělte nohy a ruce na dva díly

zapleťte končetiny

a naaranžujte si čerta na plech a nastíhejte nůžkami chlupy

a dejte péct

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

studeny.cumacek 8. 12. 2011, 9:42
taky nám kdysi pekla babi, teď už si ale musíme péct pro děti sami (zajic)
MíšaC 7. 12. 2011, 8:40
Hned jsem se podívala, odkud jste - připomněla jste mi dětství, kdy nám teta ze severní Moravy vždycky posílala čerty poštou (Y) (zajic)
druna 7. 12. 2011, 8:36
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie