Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 96 návštěvníků)

Linecké,úly,vanilkové rohlíčky,kokosové linecké,jemné oříškové,ořechové štangličky,pařížské rohlíčky,perníčky,sádlová kolečka,kávová roláda nepečená,rumové kuličky

0.0
Linecké,úly,vanilkové rohlíčky,kokosové linecké,jemné oříškové,ořechové štangličky,pařížské rohlíčky,perníčky,sádlová kolečka,kávová roláda nepečená,rumové kuličky

Potřebné ingredience

Hladká mouka, cukr moučka, ořechy, lískové oříšky, káva, máslo, Hera, sádlo, kakao, vejce, marmeláda, rum, med, koření do perníku, soda, vanilkový cukr, čokoláda na vaření, Omega nebo Iva, čokoládová pomazánka na způsob Nutelly...

Postup přípravy

LINECKÉ - recept ze stránek cukrovi.kvalitne.cz : 420 g hladké mouky, 140 g cukru moučky, 230 g změklého másla (já dala Heru), 2 žloutky, citronová kůra a šťáva z půlky citronu. Těsto zpracovat, nechat uležet pár hodin v chladu, vyválet, vykrájet, upéct (180°C pár minut, nesmí zhnědnout). Pak slepit marmeládou a pocukrovat. """
ÚLKY- 100 g mletých piškotů, 200 g cukru moučky, 100 g změklého másla, 3 lžíce tmavého kakaa, 100 g mletých ořechů, 4 lžíce rumu. Zpracovat těsto, podle potřeby ještě přidat rum. Vytlačit úlky, nechat oschnout do 2.dne. Pak naplnit marmeládou (rozehřeju v mikrovlnce, smíchám s citronovou šťávou a rumem a pomocí sáčku se špičkou naplním skoro do půlky úlku), a krémem z celých vajec šlehaným nad parou (ten mám od Jitka1 z jiných stránek). přilepit linecké kolečko nebo piškot."""
VANILKOVÉ ROHLÍČKY - recept mojí babičky : 210 g změklého másla (já dala Heru), 100 g cukru moučky, 80 g mletých ořechů, 300 g hladké mouky, 1 lžíce studené vody. Zpracovat těsto, nechat uležet v chladu, uválet rohlíčky, upéct (180°C pár minut-spodek musí zrůžovět, vrch zůstat světlejší). Ještě teplé obalit v cukru moučce smíchaném s vanilkovým cukrem."""
KOKOSOVÉ LINECKÉ - od Zdeničky z Peceni-s-laskou.cz, vykrájená srdíčka, slepená máslem ušlehaným s náhražkou Nutelly z Carobu, potřená rumovou cukrovou polevou."""
JEMNÉ OŘÍŠKOVÉ - také od Zdeničky z Peceni-s-laskou.cz, já akorát místo vlašských ořechů dala lískové oříšky, vykrájela obdélníčky, slepila krémem z másla ušlehaného s náhražkou Nutelly z Carobu a vmíchala jsem mleté ořechy, počmárala čokoládovou polevou (čokoláda na vaření Clever rozpuštěná s kouskem Omegy - 100%tuk).
OŘECHOVÉ ŠTANGLIČKY - recept mojí maminky : 280 g hladké mouky, 280 g změklého másla, 2 lžíce cukru moučky, 2 lžíce rumu, 1 lžíce octa, 2 žloutky -zpracovat v těsto, nechat v chladu ztuhnout, pak vyválet placku asi 3-5 mm silnou a potřít ji utřenou polevou ze 2 bílků a 320 g cukru moučky. Třít tak dlouho, až zbělá a zhoustne. Pak natřenou placku posypat sekanými ořechy (lískáče), nakrájet na proužky rádlem, přeskládat na plech s peč.papírem a dát do hodně horké trouby (225°C). Jakmile se tyčinky nafouknou, teplotu stáhnout (150°C) a dopéct. Jedny mám světlé, jedny do růžova a obojí je dobré :o) """
PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY - recept z chutnejidlo.cz : 200 g cukru moučky, 200 g mletých ořechů, 60 g hrubé mouky, 2 vejce. Vše smíchat, nechat v chladu odležet, pak sáčkem s kulatou špičkou stříkat rohlíčky (tyčinky) na peč.papír dál od sebe - roztečou se. Dát do horké trouby (220°C), až se nafouknou teplotu snížit (120°C) a dopéct. Krém mám stejný jako do úlků, jen jsem do něj přišlehala rozpuštěnou čokoládu na vaření s trochou kakaa. Nastříkat na rohlíčky, nechat v lednici ztuhnout, a namáčet v čokoládové polevě (čoko na vaření + Omega nebo Iva). """
PERNÍČKY - mám letos opět dva druhy. Jeden podle švagrové a druhý odtud z MMB od Věry V. (ID 172119). """
SÁDLOVÁ KOLEČKA - recept mojí maminky : 250 g hladké mouky, 250 g cukru moučky, 250 g změklého sádla, 30 g kakaa, 2 hrstky přesáté strouhanky. Smíchat sypké, vařečkou vmíchat sádlo, ručně rychle prohníst a dát do ledničky uležet. Pak tvořit kuličky, dávat na peč.papír, opačným koncem vařečky udělat důlky a péct v horké troubě (200°C) asi 10 minut. Bacha na spálení! Pak důlky naplnit rozehřátou marmeládou. Nechat pár dní uležet. """
KÁVOVÁ NEPEČENÁ ROLÁDA - recept paní Vrchové od mamky z práce : 2 balíčky sušenek Bebe kakaové po 130g, 100 g cukru moučky, 1 lžíce kakaa, 5 lžic rumu, vařená káva dle potřeby (já dala asi 3 lžíce). Toto smíchat s rozemletými sušenkami, uhníst těsto, rozválet na peč.papíře, nebo alobalu, či fólii a potřít náplní ušlehanou ze 100 g másla, 100 g cukru moučky a 50 - 80 g kokosu. Smotat pomocí papíru, či fólie do rolády, pevně zabalit a nechat v lednici ztuhnout. pak krájet na kolečka. Já dávku rozdělila na půl a udělala 2 menší roládky. """
RUMOVÉ KULIČKY - jsou ušoulané ze zbytků. Piškoty, zbytek piškotového korpusu, zbytky krémů, marmeláda, rum. Obalené v kokosu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lusinsaa 27. 12. 2011, 15:56
krasnyyy (zajic)
hanys77 1. 1. 2012, 12:39
@lusinsaa Děkuju Luci :-) Přeji vše nej do nového roku (hello)
JITULE40 27. 12. 2011, 12:52
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
hanys77 1. 1. 2012, 12:38
@JITULE40 Děkuju Jituško, ale na Tebe nemám :-$ Vše nej do nového roku (hello)
lidare 27. 12. 2011, 10:45
(Y) (Y) (Y) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
hanys77 1. 1. 2012, 12:36
@lidare Děkuju :-) Vše nej do nového roku (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie