Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

RŮZNÉ LÉČEBNÉ DOMÁCÍ PROSTŘEDKY- ÚČINNÉ !!!!

0.0
RŮZNÉ LÉČEBNÉ  DOMÁCÍ PROSTŘEDKY- ÚČINNÉ !!!!

Potřebné ingredience

Proti chřipce, proti kašli, na vykašlání, bolest v krku, nemoci z nachlazení, bolest kloubů, proti kuřím okám a bradavicím, proti chrapotu, při angíně, proti jarní únavě

Postup přípravy

....PŘI CHŘIPCE
1. Doporučuji na malé kousky nakrájet oloupaný zázvor, který dáme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme cca 5 minut. Poté vypneme a přidáme šťávu z vymačkaného jednoho citronu. Můžeme osladit medem. Pijeme co nejteplejší. Pozor, zázvor je hodně silný, nepřežeňte to s ním.
2. Udělejte si směs z 25 g máty peprné, 25 g květu bezu černého, 25 g heřmánku, 25 g lipového květu ( vše dostanete ve specializovaném obchodě s bylinami). Dvě kávové lžičky směsi přelijeme půl litrem vroucí vody, přikryjeme pokličkou a necháme 5-10 minut stát ( podle toho, jak moc jej chceme silný). Pak scedíme pijeme denně dva až tři šálky teplého čaje.
...PROTI KAŠLI
1. Kávovou lžičku sušené majoránky zalijeme čtvrtlitrem studené vody, uvedeme do varu, necháme 10-15 minut vyluhovat, přecedíme přes hustý cedník, osladíme lžící medu, řidáme trichu citronové šťávy. Pijeme pomalu po douškách.
2. Jeden vaječní žloutek utřeme s polévkovou lžící medu a lžící jemně nastrouhaného křenu. Užíváme po lžičkách každou hodinu.
3. 150 g práškového cukru nebo medu rozpustíme čevtr litru vody a uvedeme do varu. Odstraňujeme vzniklou pěnu. Když vznikne hustá sirupovitá hmota, směs odstavíme. Po vychladnutí přidáme čerstvě vymačkanou šťávu ze dvou cibulí a vše důkladně promícháme. Užíváme jednu polévkovou lžíci každé tři hodiny.
...NA VYKAŠLÁVÁNÍ
1. Jednu až dvě lžičky květu divizny přelijeme vroucí vodou a nádobu přikryjeme. Po půl hodině scedíme.
...BOLEST V KRKU
1. Nejjednodušší je kloktání vlažnou vodou s trochou soli a octa nebo citronové šťávy.
....UNIVERZÁLNÍ ČAJ- NEMOCI Z NACHLAZENÍ
Smíchejte stejný díl heřmánku, mateřídoušky, květu bezu černého, lipového květu, plicníku lékařského a rozrazilu lékařského. Vše dobře promícháme. Připravujeme odvar z půl litru vody a deseti gramů této směsi.
... PŘI BOLESTECH KLUBŮ
Dvě až tři hrsti diviznových čerstvých listů rozdrtíme na kaši, přidáme dvě lžíce čerstvého másla, lžičku lněného oleje a směs naneseme v tenké vrstvě na nemocný kloub. Ovážeme obynadlem. Účinkuje velmi rychle.
...PROTI KUŘÍM OKÁM A BRADAVICÍM
Cibuli pokrájíme na kolečka a naložíme na čtyři hodiny do octa. Pak třikrát denně přikládáme na kuří oko nebo bradavici. Tato kúra výrůstky rozruší a během několika dnů jdou dobře odstranit.
....PROTI CHRAPOTU
Do 2 dcl horkého mléka vlijeme stejné množství minerální vody Vincentka. Osladíme medem.
....PŘI ZÁNĚTECH V DUTINĚ ÚSTNÍ
Kloktáme nálev řepíku nebo šalvěje. Jednu lžíci přelijeme čtvrt litrem vařící vody a necháme čtvrt hodiny stát, scedíme, necháme trochu vychladnout a vlažným nálevem kloktáme třikrát denně.
...PŘI ANGÍNĚ
200 g nadrobno nakrájené cibule dusíme na mírném ohni pod pokličkou se dvěma lžícemi vody a čtyřmi lžícemi anýzu deset minut. Pak cibuli s anýzem klademe na širší gázový obklad, přiložíme na krk a necháme dvě hodiny. Obklad by měl být příjemně teplý. To opakujeme jednou za den, vždy s čersvtou cibulí.
...PROTI JARNÍ ÚNAVĚ
1. méčný nápoj z mrkve a medu- 4 větší mrkve pokrájíme na kostky a rozmixujeme v půllitru mléka. Přidáme špetku soli, mletého pepře, lžíci citronové šťávy, 3 lžíce medu, navrch drobně nasekanou petrželku nebo pažitku.
2. Povzbudivý nápoj-125 g kysaného zelí rozmixujte s jedním jablkem, dvěma kalíšky bílého jogurtu a lžící pomerančové šťávy. přidáme lžíci cukru a špetku mletého kmínu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 28. 4. 2014, 10:16
(Y) :-) dobré tipy (clamp) (clamp)
valdizna 23. 5. 2012, 9:16
DOBRÝ DEN,PROSÍM NA TY BRADAVICE SE PŘIKLÁDÁ TA ŠŤÁVA S CIBULE S OCTEM NEBO JEN CIBULE?DĚKUJI
Lyšákyně 24. 5. 2012, 10:36
@valdizna Romano, prilozte cibuli. Nalozena cibule do sebe nasaje ocet, nechte prilozeno nekolik minut. Je to pomerne agresivni, aby nevznikly popaleniny zdrave kuze okolo. Hodne stesti :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie