Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Bylinkové brambory - (nejen) úžasná příloha

0.0
Bylinkové brambory - (nejen) úžasná příloha

Potřebné ingredience

Brambory, cibule, máslo, kmín, "české" bylinky - majoránka, pažitka, petržel, rozmarýn... sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na menší kostky (jak máte rádi, dají se loupané i neloupané) a dáme do osolené vařící vody s kmínem. Uvaříme doměkka.
Mezitím si nakrájíme cibulku nadrobno a dáme na kousek másla (žádný olej ani ztužený tuk!) na pánev, necháme zrůžovět. Poté přidáme přecezené brambory a restujeme, dokud nezačnou zlátnout. Přidáme bylinky - jaké máte, je lepší se držet typicky českých. Osolíme, opepříme a ještě chvíli mícháme, dokud bylinky nezačnou výrazně vonět.
Můžete přidat i co zbude - spařenou brokolici, pórek, papriku...

Ideální příloha k pečeným a grilovaným masům, steakům, cuketě, lilku... ale i jako samotné - jsou hodně výrazné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie