Zeleninová polévka od 6. měsíce
Potřebné ingredience
brambory, mrkev a petržel (zhruba ve stejném poměru) voda olej/máslo
Postup přípravy
Brambory, mrkev a petržel oloupejte a omyjte. Brambory nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Mrkev a petržel nastrouhejte na hrubším struhadle Vše zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Oddělte část vody. Uvařené brambory s mrkví a petrželí rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte. Polévku můžete zjemnit přidáním kojeneckého nebo mateřského mléka.
Tip:
Brambory obsahují škrob. Pokud brambory po nakrájení nepropláchnete ve vodě, bude se výsledná kašička lepit.
Polévku nelze mrazit.
Tip:
Brambory obsahují škrob. Pokud brambory po nakrájení nepropláchnete ve vodě, bude se výsledná kašička lepit.
Polévku nelze mrazit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé