(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA - BEZLEPKOVÁ varianta bez strouhanky!
Potřebné ingredience
Máslo, 1-2 cibule, 3 kostičky droždí, 9 lžic mléka, 3 lžíce plnotučné hořčice, 3-4 vejce, 3 menší sterilované okurky, sůl, pepř. Může se přidat na drobno nakrájený salám - my ho ale už nedáváme.
Postup přípravy
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rozdrobené droždí a necháme na mírném ohni rozpustit. Jakmile se rozpustí, přidáme mléko, pak jak začně bublat přidáme hořčici - necháme dojít bodu varu a přidáme vejce, sůl a pepř dle chuti a případně salám. Umícháme jako míchaná vejce a na závěr přidáme nadroboučko nakrájené okurky a odstavíme. Necháme vystydnout a mažeme na čerstvé bezlepkové pečivo. Kdo nemusí, samozřejmě může na čerstvý křupavý chléb, můžeme ozdobit pažitkou či čerstvou petrželkou. Je to opravdu dobrota :-)
FOTEČKY DODÁM HNED, JAKMILE BUDU ZASE DĚLAT!!!!
FOTEČKY DODÁM HNED, JAKMILE BUDU ZASE DĚLAT!!!!
Necháme zesklovatět cibulku....
...přidáme rozdrobené droždí....
...to se takhle krásně rozpustí....
...přidáme mléko a hořčici...
...necháme probublat a přidáme vejce a zároveň můžeme i okurku, kdo má rád měkkčí...
...nakonec sůl, pepř a mícháme až umícháme....
A hotovo!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
18. 1. 2008, 17:19
Prosím, když mám pomazánku pro malé dítko, mohu to dát bez té hořčice?
Lennie
(upraveno)
18. 1. 2008, 18:17
@b.l.a.n.k.a.
Já myslím, že můžete. A klidně i bez okurek . Občas tam přidám místo okurky kapii a taky je dobrá . Ta hořčice jí spíš dodá na pikantnosti
b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
18. 1. 2008, 19:23
@Lennie
zrovna jsem na ní dostala chuť, tak jsem koupila kvasnice - děkuji. My jí dělali vždy jen tak, že jsme ne cibulku dali kvasnice roztéct a zašlehali vajíčkem, Vaše vypadá lákavěji ;o)
ceetyy
(upraveno)
17. 1. 2008, 21:45
pomazánka je výborná, dík za receptík
Lennie
(upraveno)
18. 1. 2008, 14:18
@ceetyy
Tak to jsem ráda, že chutná
wWendy
(upraveno)
17. 1. 2008, 19:44
Jééé Gábi to se vám omlouvám,to sem nechtěla ano ano vížně je jiná ano dávám je syrové do vychladlého droždí,ale nic se neděje když droždí necháte na plotně a vejce tam vlijete a zaděláte,ale ihned jak se zadělá musíte sundat z ohně a dát vychladnout....ono třeba ta hořčice se zdá divná,jako u mě ty syrové vajíkča ale asi to vážně i s hořčicí funguje ta moje pomazánka je opravdu zdravá,hlavně droždí má vitámín C a odpuzuje to komáry aleopravdu když se dělá se syrovými vejci nemusíte se bát,dělám již dlouho a bez úroblému,je to zdravé děkuji za odpověd a krásný večer Gábinko a ještě jednou promintě,že ste selekla,to sem nechtěla
wWendy
(upraveno)
17. 1. 2008, 17:01
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=12214&user=57727
wWendy
(upraveno)
17. 1. 2008, 17:01
teda Gábinko vy mě tadykopírujete s drož´dovou pomazánkou ne ne dělám si srandu samozřejmě,že váš receptík vypadá skvěle,ale já bych se brzdila asi u té hořčiče,to mi tam k tomu nějak nesedí já tu mám také dřožďovou pomazánku,dávala sem jí sem včera,tak kukněte,postup mám vlastně docela jiný krásný večer Gábi s pozdravem Nikol
Lennie
(upraveno)
17. 1. 2008, 19:24
@wWendy
Ufff, teda Nikol, jsem se vážně lekla , že jsem něco vyvedla.....Já než jsem jí sem vložila, tak jsem koukala, jestli tu už není . Ta vaše mi přijde opravdu jiná . Nám tam ta hořčice opravdu chutná, nebude nejspíš nejzdravější, ale dobrá je určitě. Používám hořčici bez chem.konzervantů a barviv . Já bych se spíš bála těch syrových vajec. Opravdu se to už nijak tepelně nezpracuje? Také přeju krásný večer a hlavně dobrou chuť
rufino
(upraveno)
18. 1. 2008, 17:06
@Lennie
Souhlasím, také bych se syrových vajec bála a už vůbec bych je nedala dětem, nedávám ani žloutek do krému - viděla jsem nádherný salmonelový dort k 1.narozkám , to ta troška té hořčice pro dochucení mi připadá rozhodně "zdravější". Pomazánku určitě vyzkouším.
Lennie
(upraveno)
18. 1. 2008, 18:19
@rufino
Taky nedávám syrová vejce nikam. Ani do nepečeného cukroví. Mám čerstvá domácí a přesto je vždy tepelně zpracuju. Tak ať vám chutná
stramplicka
(upraveno)
17. 1. 2008, 10:59
Gabi, chci se trošku připitoměle zeptat Není po chuti pomazánka moc cítit droždím? Jedla jsem totiž drožďovou u kamarádky a ta byla výborná a droždím vůbec nebyla cítit (recept bohužel nemáme, byl její babičky a nedochoval se Ten Váš recept vypadá výborně, zkoušela jsem už pár jiných a pro tu drožďovou pachuť se nedaly jíst
Lennie
(upraveno)
17. 1. 2008, 11:11
@stramplicka
Luci, já myslím, že té "specifické" chuti droždí asi nejde úplně zamezit. Já jí teda miluju ještě teplou, ale řekla bych, že když je vychlazená, není tak chuď droždí tak výrazná, jako u té teplé