Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA - BEZLEPKOVÁ varianta bez strouhanky!

0.0
DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA - BEZLEPKOVÁ varianta bez strouhanky!

Potřebné ingredience

Máslo, 1-2 cibule, 3 kostičky droždí, 9 lžic mléka, 3 lžíce plnotučné hořčice, 3-4 vejce, 3 menší sterilované okurky, sůl, pepř. Může se přidat na drobno nakrájený salám - my ho ale už nedáváme.

Postup přípravy

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rozdrobené droždí a necháme na mírném ohni rozpustit. Jakmile se rozpustí, přidáme mléko, pak jak začně bublat přidáme hořčici - necháme dojít bodu varu a přidáme vejce, sůl a pepř dle chuti a případně salám. Umícháme jako míchaná vejce a na závěr přidáme nadroboučko nakrájené okurky a odstavíme. Necháme vystydnout a mažeme na čerstvé bezlepkové pečivo. Kdo nemusí, samozřejmě může na čerstvý křupavý chléb, můžeme ozdobit pažitkou či čerstvou petrželkou. Je to opravdu dobrota :-)

FOTEČKY DODÁM HNED, JAKMILE BUDU ZASE DĚLAT!!!!

Necháme zesklovatět cibulku....

...přidáme rozdrobené droždí....

...to se takhle krásně rozpustí....

...přidáme mléko a hořčici...

...necháme probublat a přidáme vejce a zároveň můžeme i okurku, kdo má rád měkkčí...

...nakonec sůl, pepř a mícháme až umícháme....

A hotovo!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

b.l.a.n.k.a. 18. 1. 2008, 17:19
Prosím, když mám pomazánku pro malé dítko, mohu to dát bez té hořčice?
Lennie 18. 1. 2008, 18:17
@b.l.a.n.k.a. Já myslím, že můžete. A klidně i bez okurek :-$. Občas tam přidám místo okurky kapii a taky je dobrá (Y) . Ta hořčice jí spíš dodá na pikantnosti :-)
b.l.a.n.k.a. 18. 1. 2008, 19:23
@Lennie zrovna jsem na ní dostala chuť, tak jsem koupila kvasnice - děkuji. My jí dělali vždy jen tak, že jsme ne cibulku dali kvasnice roztéct a zašlehali vajíčkem, Vaše vypadá lákavěji ;o)
ceetyy 17. 1. 2008, 21:45
pomazánka je výborná, dík za receptík (clamp)
Lennie 18. 1. 2008, 14:18
@ceetyy Tak to jsem ráda, že chutná :-$ (F) (F)
wWendy 17. 1. 2008, 19:44
Jééé Gábi to se vám omlouvám,to sem nechtěla :'( (L)ano ano vížně je jiná :-)ano dávám je syrové do vychladlého droždí,ale nic se neděje když droždí necháte na plotně a vejce tam vlijete a zaděláte,ale ihned jak se zadělá musíte sundat z ohně a dát vychladnout....ono třeba ta hořčice se zdá divná,jako u mě ty syrové vajíkča :-)ale asi to vážně i s hořčicí funguje (clamp) (L)ta moje pomazánka je opravdu zdravá,hlavně droždí má vitámín C a odpuzuje to komáry ;-) ;-)aleopravdu když se dělá se syrovými vejci nemusíte se bát,dělám již dlouho a bez úroblému,je to zdravé :-p :-$ (L)děkuji za odpověd a krásný večer Gábinko a ještě jednou promintě,že ste selekla,to sem nechtěla (F)
wWendy 17. 1. 2008, 17:01
wWendy 17. 1. 2008, 17:01
teda Gábinko vy mě tadykopírujete s drož´dovou pomazánkou :-@ :-@ ;-) :-D :-Dne ne dělám si srandu (L)samozřejmě,že váš receptík vypadá skvěle,ale já bych se brzdila asi u té hořčiče,to mi tam k tomu nějak nesedí *-)já tu mám také dřožďovou pomazánku,dávala sem jí sem včera,tak kukněte,postup mám vlastně docela jiný ;-) :-) (L)krásný večer Gábi s pozdravem Nikol (F)
Lennie 17. 1. 2008, 19:24
@wWendy Ufff, teda Nikol, jsem se vážně lekla :-o, že jsem něco vyvedla.....Já než jsem jí sem vložila, tak jsem koukala, jestli tu už není *-) . Ta vaše mi přijde opravdu jiná :-$. Nám tam ta hořčice opravdu chutná, nebude nejspíš nejzdravější, ale dobrá je určitě. Používám hořčici bez chem.konzervantů a barviv :-$. Já bych se spíš bála těch syrových vajec. Opravdu se to už nijak tepelně nezpracuje? *-) Také přeju krásný večer a hlavně dobrou chuť (F) |:o)
rufino 18. 1. 2008, 17:06
@Lennie Souhlasím, také bych se syrových vajec bála *-) a už vůbec bych je nedala dětem, nedávám ani žloutek do krému - viděla jsem nádherný salmonelový dort k 1.narozkám :-o , to ta troška té hořčice pro dochucení mi připadá rozhodně "zdravější". Pomazánku určitě vyzkouším. (L)
Lennie 18. 1. 2008, 18:19
@rufino (L) Taky nedávám syrová vejce nikam. Ani do nepečeného cukroví. Mám čerstvá domácí a přesto je vždy tepelně zpracuju. :-$ Tak ať vám chutná (F)
stramplicka 17. 1. 2008, 10:59
Gabi, chci se trošku připitoměle zeptat ;-) Není po chuti pomazánka moc cítit droždím? Jedla jsem totiž drožďovou u kamarádky a ta byla výborná a droždím vůbec nebyla cítit *-) (recept bohužel nemáme, byl její babičky a nedochoval se :'( Ten Váš recept vypadá výborně, zkoušela jsem už pár jiných a pro tu drožďovou pachuť se nedaly jíst ;-)
Lennie 17. 1. 2008, 11:11
@stramplicka Luci, já myslím, že té "specifické" chuti droždí asi nejde úplně zamezit. Já jí teda miluju ještě teplou, ale řekla bych, že když je vychlazená, není tak chuď droždí tak výrazná, jako u té teplé (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie