Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kuřecí rolka která se rozplývá na jazýčku

0.0
Kuřecí rolka která se rozplývá na jazýčku

Potřebné ingredience

1 x Celé kuře, sůl,pepř,grilovací koření,trochu oleje, 1 x plechovka Kukuřice,Hrášku a žampiónu třeba Bonduel jak kdo chce, 6koleček šunkového salámku nebo nějakou klobásku, 4 vajíčka a máslo.

Postup přípravy

Do hluboké pánve dáme trochu oleje kre orestujeme na kousky nakrájený salám či klobásku,kukuřici,hrášek a na jemno nakrájené žampionky,ochutím jemně solí,pepřem a grilovacím kořením (kdo chce může přidat bylinky,jsou v tom také dobré),přidáme rozklepnutá sirová vajíčka a udělame směs.Hotovou směs necháme vychladnout.
Mezi tím si omyjeme řádně kuře a vykostíme jej, ale opatrně aby se nerozřízla kužička.Kuře ze vnitř mírně osolíme, opepříme a dáme gril koření,či jiné jak kdo má rád.Na kuře poklademe směs a zabalíme do rolády kterou svážeme nití aby se nerozjela.Určitě vám bude směs vylejzat, nevadí než dovážete roládu nití taksi nechte kousek místa kde tu vylezlo směs narvete zpět a převážete.
Roládu položíme do pekáče,polijeme mírně vodou,posypeme gril kořením,poklademe na roládu máslo a překryjeme bud pokličkou a nebo alobalem.
Dáme do trouby na 150° asi 30minut.Pak sundáme pokličku či olobal a zvyšíme teplotu na 200° také na 30minut.Občas přeléváme štavou z rolády.
V poslední části dáme tak na 5-10minut teplotu na nejvíc aby se udělala pořádná kurčička,
Můžeme podávat s bramborem,bramborovou kaši,bramborovým knedlíkem, ale i s rýží za tepla.Nebo za Studena na obložené misy a ktomu dobrou hostičku či bagetku.
Přeji Vám dobrou chut.Až budu zas dělat na fotím postup a při vykošťování kuřátka....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie