Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Dort Manhattan

0.0
Dort Manhattan

Potřebné ingredience

NA TĚSTO:
6 vajec rozdělených na žloutky a bílky,
215 g cukru krupice,
120 g polohrubé mouky,
45 g práškového kakaa,

NA MÁSLOVÝ KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY:
3 lžíce mléka,
60 g bílé čokolády nasekané na drobno,
4 lžíce kávového likéru,
120 g moučkového cukru,
175 g změklého másla (ne margarínu),
Pokud chcete dort pokrýt krémem celý, doporučuji dvojnásobné množství krému.

NA OZDOBU:
hoblinky z bílé a tmavé čokolády

Postup přípravy

Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou.

Ve velké míse elektrickým šlehačem na plnou rychlost ušlehejte z bílků tuhý sníh a po malých dávkách přisypejte 75 g cukru. Šlehejte až se cukr zcela rozptýlí a sníh je hladký a tuhý.

Předehřejte troubu na 190°C, plynovou stupeň 5. V jiné velké míse utřete elektrickým šlehačem žloutky a zbylý cukr, až směs zhoustne a zbarví se do citrónova. Přidejte mouku a kakao, třete až se přísady dobře promísí. Drátěnou metlou po třetinách zlehka zašlehejte ušlehaný sníh.

Přelijte těsto do vysypané formy, rovnoměrně rozetřete a dejte péct.

Máslový krém z bílé čokolády připravíte rozpuštěním nasekané bílé čokolády v ohřátém mléce. Přilijte kávový likér, promíchejte a nechte vychladnout. Pak uložte na 30 minut do chladničky. Do velké mísy dejte prosátý cukr a máslo a elektrickým šlehačem třete do pěny. Postupně přidejte vychlazenou směs s čokoládou a třete dál dokud nevznikne hladký krém.

Upečené těsto necháte vychladnout na drátěné mřížce, rozříznete podélně na půl a na spodní díl namažete polovinu krému. Přiložíte druhý díl těsta a pomažete zbytkem krému. Nakonec na krém nasypete hoblinky z čokolády, podávat můžete ihned nebo druhý den vychlazený.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andforka 1. 3. 2008, 21:21
hmmm, tak vsichni chvalili fakt namka...bezva..do oblibenych uz se mi to nevejde tak to mam ulozeny klasicky v pocitaci..sikulka-hezky zbytek vecera (Y) :-) (F) |:o) (clamp) (D) (^) (G) (flower) (zajic) (pack) (candle) (balicek) (sampus) (hello)
andforka 1. 3. 2008, 9:37
hmmmm,to zni dobre mala ma dneska rok tak jdu zkusit vas tip,pak se ozvu :-) (Y) :-) (^) (G) (pack) (balicek) (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie