Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Giovanni řezy v chlebíčkové formě

0.0
Giovanni řezy v chlebíčkové formě

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 70 g cukru krupice, 70 g polohrubé mouky. Pudink: 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 3 PL cukru, 50 g másla, 250 g tvarohu ve vaničce. Jahody: 400 g mixovaných jahod s cukrem (třeba mražené), 10 g jemně mleté želatiny Dr. Oetker (půl sáčku).

Postup přípravy

Korpus: Vyšleháme z bílků pevný sníh, přišleháme postupně žloutky a cukr smíchaný s moukou. Upečeme na plechu 30 x 40 cm s pečícím papírem na 180°C 10 minut. Vychladlé rozkrájíme na pruhy podle velikosti formy.

Uvaříme hustý pudink, v teplém rozpustíme máslo, vychladlý pudink vyšleháme s tvarohem do krému. Želatinu necháme 15 minut nabobtnat ve 100 ml vody. Mixované jahody s cukrem povaříme, v horkých jahodách (asi 60°C) rozmícháme želatinu. Vychladíme.

Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií, nalijeme trochu jahod, položíme plát korpusu, rozetřeme pudinkovou náplň, nalijeme jahody, střídáme do spotřebování surovin, končíme korpusem. Přikryjeme fólií a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Vyklopíme z formy na tác, odstraníme fólii a zdobíme proužky šlehačky.

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

maky913 8. 5. 2012, 23:46
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) vypadá to žasně |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y)
kaktus 23. 4. 2012, 14:25
Teda to vypadá opravdu nádherně a určitě to musí být i moc dobré, ale mám obavy, jestli to není moc pracné *-)
spero 25. 4. 2012, 14:10
@kaktus Martičko, podle mě to pracné není, pokud to děláte s chutí. A hlavně se to dobře dělá na rozdíl od původního receptu a chuť je přinejmenším stejná, ne-li lepší. :-) :-) :-) (hello)
kaktus 27. 4. 2012, 8:21
@spero Ještě bych se ráda zeptala, dá se to udělat i z jahodového kompotu v plechovce? Bude stačit jedna plechovka? Chystám se zítra udělat tyto řezy :-$ A ještě jeden dotaz - jen tak pro zajímavost kde bych našla ten původní recept od dr. Oetkera? V nějaké té brožurce? Mám je doma, ale nevím jestli tam tyto řezy někde byly *-)
spero 27. 4. 2012, 18:35
@kaktus Martičko, originál je tady: http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7prfa3.cz.html?Search=true a myslím, že v žádné brožurce nebyly, také ty sešítky dostávám. Podle tohoto receptu jsem je zkoušela poprvé dělat a moc mi to nešlo, stále to teklo. S jahodovým kompotem Vám neporadím, nikdy jsem ho nekupovala, máme vždy svoje jahody a mrazím je na celou zimu, takže nevím, kolik je v kompotu jahod a kolik vody. Přeji pěkné pečení a dejte pak vědět. (F) (F) (hello)
HHaannuullee 19. 3. 2012, 15:20
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)to vypadá suprově (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
spero 19. 3. 2012, 19:35
@HHaannuullee Díky Haničko. (F) (F) (F) (hello)
gonzar 13. 3. 2012, 21:18
Ivuš, já už toho mám dost. :-@ (6) (palice) Co Ty dokážeš vytvořit za nádherné kousky a já jen na to :-o :-o :-o :-o a závidím, jdu si vzít nějaký prášek na depresi. :-D :-D ,-) ,-) Já tady vše pročítám a zjišťuji jaká to je dobrota a moooc veliká nádhera. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) To by v tom byl čert, abych tyto řezy nedokázala. Pak se Ti pochlubím. (L) (L) (hello) (hello)
spero 18. 3. 2012, 19:49
@gonzar Alenko, no tak do toho. :-D :-D (L) (L) (hello)
darinka30 13. 3. 2012, 16:51
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)urobim ..urcite..vypada skvele
spero 18. 3. 2012, 19:48
@darinka30 Darinko, díky. (F) (F) (F)Urobte. Doporučuji. :-)Tak ať si pochutnáte. (zajic) (hello)
Sophie70 13. 3. 2012, 8:59
vyzerá neskutočne svieže a chutne, musí byť veľmi dobrý (clamp) (clamp) (clamp)
spero 13. 3. 2012, 14:26
@Sophie70 Moničko, on je velmi dobrý. Proto jsem ho vložila. :-)
nynuna 12. 3. 2012, 22:16
Díky za recept, už se dlouho na tyto řezy chystám, ale udělám tyto podle Vás. (Y)
spero 12. 3. 2012, 23:39
@nynuna Jindřiško, já jsem je kdysi dělala podle Dr. Oetkera, byly vynikající, ale strašně jsem se s tím namordovala, vůbec to nešlo poskládat. Tak jsem si recept přizpůsobila, teď jsou lehce proveditelné a chuť naprosto skvělá. (zajic) (zajic)
irena49 13. 3. 2012, 10:05
@spero Tu jahodovou směs lijeté i na boky? Máte totiž hezký i ten povrch/celý jahodový/.
spero 13. 3. 2012, 14:25
@irena49 Irenko, ona tam tak jaksi nateče sama, když uděláte ty proužky piškotu užší než je forma.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie