(recept
si oblíbilo 76 návštěvníků)
Nejlepší rajská omáčka dle " kuchaři v pohotovosti "
Potřebné ingredience
Suroviny slunečnicový olej 1 mrkev 1/4 celeru 1 cibule 2 ks hřebíčku 2 ks skořice 8 kuliček nového koření 20 kuliček celého pepře 3 bobkové listy 3 lžíce cukru ocet 300 g rajského protlaku 500 ml hovězího vývaru kousek citronové kůry 2 lžíce másla 4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Postup
Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Pak v základu omáčky necháme zkaramelizovat tři lžíce cukru a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a restujeme. Základ zalijeme hovězím vývarem, provaříme půl hodiny, přidáme kousek citronové kůry a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Provaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme.
Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Pak v základu omáčky necháme zkaramelizovat tři lžíce cukru a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a restujeme. Základ zalijeme hovězím vývarem, provaříme půl hodiny, přidáme kousek citronové kůry a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Provaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marsi-28
(upraveno)
2. 9. 2015, 13:36
Tak jsem konečně vyzkoušela tuto rajdu a sklidila jsem veliký úspěch,jinou už ani zkoušet nebudu.Díky za skvělý recept.
petrici2013
(upraveno)
13. 8. 2015, 10:15
Holky super! Dneska vyzkouším ! Už se těším až mi můj malý asistent bude zase držet nohy a á budu vařit :D
Filďa
(upraveno)
27. 12. 2013, 14:59
dnes jsem zkusila udělat ,je výborná
petapona
(upraveno)
29. 8. 2013, 14:01
Výýýýýýýýýýýýýýborná, i talíře vyblízané!!!
cacoš
(upraveno)
14. 6. 2014, 23:32
@petapona
jjj, je to mňamka....já už ji nastavuji, jelikož je hned pryč. Tak dávám více vývaru, více protlaku a více zeleniny
medunkap
(upraveno)
16. 2. 2013, 19:48
výborná a i já, v kuchyni žádnej přeborník jsem ji udělala vynikající, takže díky za recept
cacoš
(upraveno)
30. 3. 2013, 11:01
@medunkap
......není za co, pokud se držíte dle pokynů, celkem není co zkazit. Možná bacha na ocet ......už jsme ji taky dlouho neměli, tak to mi říká, že ji zase prubnu
laskonka333
(upraveno)
11. 2. 2013, 12:19
Michaela73
(upraveno)
22. 1. 2013, 12:46
Ano, takhle ji dělám i já, podle kluků v akci a každy kdo ji ochutná říká, že lepší nejedl
cacoš
(upraveno)
11. 2. 2013, 11:39
@Michaela73
....také tak.....to co jsem dělala před tím se vůbec nedalo srovnávat.....
mikot
(upraveno)
22. 1. 2013, 12:17
Alutep
(upraveno)
22. 1. 2013, 12:00
Právě připravuju, tak jsem zvědavá
juvajuva
(upraveno)
4. 8. 2012, 12:08
Výborná!!!
aknalb6677
(upraveno)
4. 8. 2012, 7:57
r 1947
(upraveno)
2. 6. 2012, 16:08
Tak to je zajímavý recept. Určitě vyzkouším.
patenka76
(upraveno)
2. 6. 2012, 15:47
exklusivní záležitost ,nejlepší rajská jakou jsem kdy jedla Janičko moc děkuji za receptík
cacoš
(upraveno)
8. 7. 2012, 11:28
@patenka76
...není za co....já jsem také vděčná, že jsem zrovna kukala na ten pořad, jak to kluci vařily........a jinou už nedělám.......