Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Tortily s kuřecím masem

0.0
Tortily s kuřecím masem

Potřebné ingredience

Tortily: půl hrnku vody, 2 hrnky hladké mouky, 50g sádla nebo másla, trochu soli náplň: 500g kuřecího masa, 2 větší papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 ředkvičky, půlka salátové okurky, ledový salát, rajče sůl, pepř, grilovací koření, chilli koření domácí tatarka: majonéza, mletý pepř, plnotučná hořčice, sojová omáčka, půl malého bílého jogurtu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto na tortily. Do horké vody dáme rozpustit tuk, poté vodu nalijeme do misky s moukou a solí. Vypracujeme těsto, které necháme odležet a poté rozdělíme na 8 díl

Z každého dílu vyválíme velmi tenké placky, které opečeme na suché rozpálené pánvi. (Placky jsou hotové až se na nich začnou dělat malé puchýřky), trvá to opravdu chvilku - cca 0,5 min. na každou stranu placky.

Na pávni orestujeme kuřecí maso nakrájené na malé kousky, ochutíme grilovacím kořením, pepřem, solí a chilli kořením. Poté k masu přidáme nakrájenou zeleninu na nudličky - cibule, papriky, česnek, ředkvičky a necháme restovat cca 4 minuty. Po vypnutí pánve přidáme ještě nakrájenou okurku a rajče.

Tatarku si připravíme z majonézy, kterou smícháme s jogurtem, lžící sojové omáčky, 3 lžíče plnotučné hořčice a mletým pepřem.

Na tortily dáme list ledového salátu, na něj masovou směs, kterou polijeme tatarkou a tortilu zabalíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 9. 6. 2015, 12:42
(Y)
bertica 9. 6. 2015, 10:33
super.děkuji (L)
Reny.V 19. 5. 2013, 9:36
Včera jsem zkoušela k sobotnímu obědu, tortilly měly velký úspěch. Jen je chce opéct a ihned podávat, protože jinak ztuhnou nebo jsem někde udělala chybu já??? Vynikající oběd, díky za receptík (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie