Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Za výzo

0.0
Za výzo

Potřebné ingredience

Těsto 250 hl mouka 200 cukru moučka,2 vejce,50 másla,250ml mléka,30 kakaa nejlepší je holandské 1 prášek do pečiva a Lžíce rumu na světlou hmotu to samé ale bez kakaa a přidávám citronovou kůru asi s půlky citronu.
Vše se smíchá a dlouze mixuje.Pak nalít na vymazaný a vysypaný plech.
Marcipánová hmota:200 cukru,200suš.mléka,2KL oleje,50 ml vody mandlové aroma
Krém: asi 250 mléka cca 3 lžíce hl mouky vše uvařit na kaši pak až vychladne přidat cca200 g másla a cukr podle potřeby.

Postup přípravy

Těsto se naleje na plech upeče a rozkrojí na půl.vznikne tenhle tvar.Promaže se krémem přiklopí druhá část na to a rukou přimáčknout.Jestli dáváte jen bílí krém doporučuji i marmeládu.Tu potírám vrchní část dortu ale ze vnitř.Jestli chcete i ovoce nezapomente ananas nechat pořádně odkapat a trošku proschnout.Když vám zbyde voda tu polévám na spodní korpus ale jen trošku at není mokrý moc.Když máme hotovo a po krajích vytekl zbylý krém protřu ho kolem dokola a vyrovnám tím dortu.Vršek můžeme také protřít krémem vždy si oddělím asi 4 lžíce ale pozor jestli děláte bílí marcipán krém musí být taky světlý.Když máme krém hotový dám na chvilku stuhnout do lednice.
Marcipán Dáme si cukr mléko a vše prosijeme je to důležité.Přidáme olej trest a nakonec vodu ale tu opatrně dejte si nejprve jen 50 ml a pořádně propracujte doporučuji v gumových rukavicích.Jestli je těsto moc tvrdé přilívejte po lžičkách vodu a pořádně zase propracujte.Kdyby se náhodou stalo,že se vám s toho stane kaše dejte podíl cukru a mléka 1 ku A TIP na závěr až budete chtít třeba rozvalovat marcipán a bude už tvrdší dejte ho na 10 vteřin do mikrovlnky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Luko 9. 2. 2008, 7:37
Dobre ranko :-)vaše dorty jsou proste užasné (Y)chci zkucit synovi upect (^)podle vaseho receptu ale nikde nemuzu sehnat mandlovou trest :-|nemohla by jstemi poradit *-)kde ji koupit,ptala jsem se v drogeriich ale posilaji me do potravin a tam ji nemaji :-|moc dekuji za radu Lucie a kluci :-$ (Z) (child10)
Sáďa 1. 2. 2008, 20:49
(Y) moc pěkné
andísek-1 1. 2. 2008, 21:44
@Sáďa děkuji všem
pralinka66 31. 1. 2008, 19:43
Za tenhle dortík musely být určitě samé jedničky!!! (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Dočka 31. 1. 2008, 15:03
Dobrý den paní Andreo, jesltli jste ten dort dělala sama tak jste moc šikovná je překrásný já jsem zběratelka dortů a mám zase něco do zbírky je to paráda. Moc se vám povedl bezva. Martina (sampus) (Y) (clamp) (flower) |:o)
andísek-1 31. 1. 2008, 15:33
@Dočka Martinko děkuji já taky inspirace sbírám a je jich opravdu spousta. Jestli se Vám líbí moc děkuji byl to můj čtvrtý dort.Jsem začátečník.
Dočka 31. 1. 2008, 18:34
@andísek-1 Andrejko, to já taky nejsem žádný expert na dorty ,taky je dělám dorty známím pár jich bylo , hodně je oblíbený co dělám nočník,popelník taky dělám dětské dorty až budu nějaký dělat tak vám pošlu obrázek. mějte se moc fajn Martina

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie