Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 77 návštěvníků)

KOBLIHY BEZ SMAŽENÍ

0.0
KOBLIHY BEZ SMAŽENÍ

Potřebné ingredience

Materiál 500 g hladké múky, 250 ml mlieka, 1 žĺtok, 40 g cukru, 50 g masla alebo hery, štipku soli, 1 vanilkový cukor, 1 kocku droždí (42 g) náplň: marmeláda nebo lekvár na potrenie: kúsok masla, 1-3 lyžicu rumu (podle chuti)

Postup přípravy

Postup
Z uvedených surovín zapracujeme cesto, v domácej pekárne nebo ručne. Vykysnuté cesto po častiach rozvaľkáme a vykrájame kolečka. Na polovinu koliesok dáme marmeládu nebo lekvár, druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje.
naukladáme na plech vyložený papierom na pečení a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Potom upečieme (180-200°C, 12-15 minúť) dozlatista.
Hneď po vytiahnutí z trúby šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.
Také Vás zvu do naší skupiny Domácí kuchyně na facebooku,
https://www.facebook.com/groups/290313947689317/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vojtulina 26. 4. 2015, 20:01
výborné děkuji (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Jana69 2. 2. 2014, 14:53
Zkusila jsem a bohužel, jak píše paní Lenka a Ivana, koblihy jsou tuhé, druhý den jak gumáky :-S Zadělávala jsem v pekárně, kamarádka zadělávala ručně a výsledek je naprosto stejný (N)
beruska005 5. 2. 2013, 19:02
:´( zkusila jse a přišly mi nenadýchané ,tak nevím kde jsem udělala chybu když je tu plno dobrých hodnocení. Byly tušší i tak se snedly. :´(
marha35 7. 5. 2013, 17:04
@beruska005 Leni, dávám těsto ještě kynout...do kynárky...tady je postup" KYNÁRKA Z TROUBY Uhnětené těsto dáme do vyhřáté trouby na 75 stupňů a vypneme. Za 30 minut je hotovo. Takto opakujeme po úpravě našich dobrot, ale čas už hlídáme.Středně nakynuté vytáhneme a rozehřejeme si troubu dle potřeby pečení. Trouba jako kynárka je veliký pomocník :)
Zrušený účet 3. 3. 2013, 17:08
@beruska005 já s Vámi souhlasím, před chvílí jsem také dopekla, nejsou špatné, ale nadýchané je také nemám. Zkusila jsem něco nového, ale tentokrát zůstanu u pečení v oleji, tam dosahuji lepší výsledky i když asi tyto budou zdravější ,-)
marha35 7. 5. 2013, 17:05
@ Ivanko, jak jsem psala Lence...chtělo by to ještě nakynout.... KYNÁRKA Z TROUBY Uhnětené těsto dáme do vyhřáté trouby na 75 stupňů a vypneme. Za 30 minut je hotovo. Takto opakujeme po úpravě našich dobrot, ale čas už hlídáme.Středně nakynuté vytáhneme a rozehřejeme si troubu dle potřeby pečení. Trouba jako kynárka je veliký pomocník :) (Y)
ETričko 1. 2. 2013, 11:10
Výborné, byly hned pryč, dnes dělám znova ,-) ,-) těsto super, krásně se sním pracuje a koblížky i druhý den jsou výbornéé |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
xnell 12. 1. 2013, 14:02
*-) ahojky, myslíte, že můžu použít sušené droždí - dávka na 500g mouky?
marha35 18. 1. 2013, 8:44
@xnell Ivonko, souhlasím s Martinou (Y)
mmartinastefkova 12. 1. 2013, 21:55
@xnell Použila jsem sušené droždí- ale dělala jsem těsto v pekárně. Většinou se na 500g mouky dávají dvě kávové lžičky sušeného droždí. Hodně zdaru! (Y)
marha35 18. 1. 2013, 8:46
@mmartinastefkova (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
mmartinastefkova 12. 1. 2013, 13:00
Taky jsem vyzkoušela koblížky a ač nepekařka, povedly se a jsou výýýýtečné!!! Moc děkuji za recept a doporučuji všem. (clamp) (clamp) (clamp)
marha35 18. 1. 2013, 8:45
@mmartinastefkova (L) :-)
Maresanda 9. 11. 2012, 13:50
Dneska jsem koblihy udělala a jsou výborné (Y) (Y) (Y) . Díky za receptík (L) (L) (L)
marha35 7. 5. 2013, 17:06
@Maresanda (clamp) (flower)
marha35 21. 11. 2012, 7:26
@Maresanda (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Barkafarka 5. 10. 2012, 17:39
Naprosto famozní.... :-$
marha35 21. 11. 2012, 7:26
@Barkafarka (Y)
MaKaDo 30. 6. 2012, 9:32
Tu skupinu na FB to nechce najít , nemáte asi celý odkaz . Jinak bych nakoukla .... :-)
marha35 1. 7. 2012, 7:02
@MaKaDo Marci, zadejte si na facebooku Domácí kuchyně https://www.facebook.com/groups/290313947689317/
chalupnicka 7. 6. 2012, 13:07
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
marcelau 6. 6. 2012, 7:57
(Y)parádní dobroty (Y)
marha35 6. 6. 2012, 11:55
@marcelau (L) děkuji jsou vynikající |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie