Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 109 návštěvníků)

Pečená meruňková marmeláda - VÝBORNÁ

5.0
Pečená meruňková marmeláda - VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

1kg meruněk, 500g cukru, velký panák rumu

Postup přípravy

Do pekáčku pokrájíme zralé meruňky, zalijeme panákem rumu a dle chuti osladíme cukrem. Vše promícháme a vložíme do vyhřáté trouby na 190°C. Za častého míchání pečeme cca 1 hod do sklovata.
Pak ihned plníme do skleniček, pevně uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí. Marmeláda se nám nikdy neskazila a je nejlepší ,o)
Tento způsob je také výborný na švestky, jsou to pak výborná povidla :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

octavie 27. 7. 2019, 22:38
Je vynikající (Y)trošku jsem ji rozmixovala tyčovým mixérem :-)dělala jsem ze 3 kg meruňek a zítra si to dám ještě několikrát (H)moc děkuji za luxusní recept (clamp) (clamp)
Raguella 15. 7. 2019, 0:19
Dobrý den,právě jsem dodělala marmeládu podle Vašeho receptíku,akorát jsem dělala v hrnci na plotně,občas zamíchala a je vážně super.Krásně mi zhoustla už v hrnci,tak ve skleničkách bude určitě super. (Y) :-) myslím,že to bude tím,že je potřeba dát více cukru.Děkuji za bezva receptík a určitě jsem nedělala naposledy. (kytara) (hello) (L)
tulipanka 13. 6. 2018, 16:09
(Y)
kymama 19. 8. 2015, 21:20
Je opravdu vynikající - dělala jsem před časem meruňkovou marmeládu klasicky a nově dle Vašeho receptu - otevřeli jsem dnes a je neskutečně lahodná, přímo vynikající. (Y) (clamp) Krásně mi zhoustla a cukr jsem dala třtinový, je tedy tmavší než-li ostatní, ale je úžasná. Příští rok už budu dělat jen tuto. Moc děkuji za recept (flower) (hello)
Cherry111 7. 8. 2015, 8:42
Hezký den, tak jsem taky včera dělala tuto marmeládu a je opravdu skoro bez práce. Akorát mi také nezhoustla i když jsem ji dělala přesně podle receptu. Je možné že je to tím, že jsem dělala ze dvou dávek? *-) A neporadíte mi některá zkušená kuchařinka např. k čemu použít ne moc hustý džemík? :-)
kopretina123 7. 8. 2015, 10:24
@Cherry111 Přidat do bílého jogurtu nebo do pudingu.
andrdlina (upraveno) 24. 7. 2014, 20:10
Dobrý den (F),minulý týden jsem si našla Váš recept na marmeládu.Chuťově je vynikající,ale nějak mi nezhoustla,tak jsem se chtěla zeptat,kde jsem udělala chybu *-).Děkuji za odpověď Andrea
kokoska24 15. 6. 2014, 17:56
Dobrý den, recept je zajímavý a určitě vyzkouším, ale POVIDLA se dělají úplně jinak a hlavně - pravá povidla jsou úplně bez cukru!!! Dělají se ze zralých až pžezrálých švestek a tak není třeba doslazovat,
Eevul 11. 6. 2014, 8:15
hezký den, šla by tahle marmeláda i jahod?? (Y) (Y)
jirineckap 17. 8. 2013, 9:02
Také jsem jí dělala, chutově výborná, ale na můj vkus je dost tmavá a hlavně mi nabublala a vytekla v troubě, takže jsme asi půl hodiny neviděli na 20 cm před sebou a 1 měsíc drhnu troubu po každé pečení :-(
yvahlis 17. 8. 2013, 8:58
Dobrý den, dělala jsem marmeládu dle vašeho receptu a je opravdu výborná (Y) (Y) (Y). Určitě mohu všem doporučit !!!! |:o) |:o) (jidlo) Mně po rozvaření meruněk zůstaly v marmošce takové malé dřevnaté kousky-nitky (jako u kedlubnové polévky, pokud je kedlubna dřevnatá), které nešly rozmixovat, takže jsem musela marmeládku propasírovat přes jemné sítko. To jen pro info, kdyby měl někdo stejný druh meruněk a tudíž stejný problém :-) :-) :-)
Gackulka 30. 7. 2013, 17:38
Dobrý den zaujal mě Váš recept,jen jsem se chtěla zeptat kolik je z jedné dávky asi skleniček-myslím od přesnídávky :-) Díky
PVor 3. 8. 2013, 13:16
@Gackulka Dobrý den Mirko, to se bohužel nedá říct, záleží z jakého množství ovoce to uděláte. Já to co mám, to pokrájím, dle chuti osladím a peču (Y)
Gackulka 3. 8. 2013, 16:08
@PVor Už mám hotovo (Y) chuťově je úúúúúúžžžžžasná (L)
hanča78 30. 7. 2013, 16:19
také se připojuji k pochvalným komentářům. Sice místo klasického rumu jsem tam dala bílý rum a taky dobrý. když marmeláda, tak jedině pečená. Chuť, vzhled, hustota = luxus. A práci to taky nedá. Děkuji za recept
lidare 26. 7. 2013, 6:46
(Y) (Y) :-) (Y)
avoremyw 26. 7. 2013, 23:16
@lidare Barvička úžasná, chuť? No prostě ráj v hubě :-). Už myslím na koláčky s pečenou marmeládou :-) Dala jsem méně cukru. Oba recepty budou vždy favority.
avoremyw 25. 7. 2013, 22:06
Tak to zítra zkusím. Léta dělávám tuhle http://www.primarecepty1.estranky.cz/clanky/marmelady_-dzemy/merunkova-marmelada.html má nádhernou barvu, protože se meruňky loupou. Je mňamozní. Loni jsem poprvé vyzkoušela pečená švestková povidla a jablečná- jedním slovem "ráj v hubě". http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=114464 Zítra si přivezu meruňky z Moravy, tak půlku udělám podle tohoto receptu.
Michaela73 25. 7. 2013, 21:34
Přidávám pochvalný komentář. Dělala jsem dnes ze dvou dávek a musím říct- luxus. Delala jsem dnes i klasickou marmeládu....ale ta Vaše je jemně pikantní a prostě lepší (F) Jen jsem dala méně cukru (F) Jo a míchat jsem skoro vůbec nemusela.
ivkapal 24. 7. 2013, 16:44
Dobrý den, píšete, že lze takto připravovat i švestková povidla a já jsem právě někde podobný recept na švestková povidla našla. Jen v tom receptu u povidel je napsáno, že se nemusí míchat a vy meruňky doporučujete často míchat. Nezkoušela jste to i bez míchání?
zbira 18. 7. 2013, 20:11
Dobrý večer Petro, před chvilkou jsem dostala asi 50kg meruněk .Váš receptík mě nejvíc zaujal a zítra se pustím do marmošky. Recenze máte vynikající, tak snad se už teď můžu přidat k super tipu. (Y)
želva17 18. 7. 2013, 13:05
Marmoška se povedla.Všem nám chutná.Díky za tip (Y)
JanaPas 18. 7. 2013, 10:15
pokud se do ovoce dává rum, většinou se takovému receptu pak říká klevela. Dělám ji běžně v hrnci na plotně. Výborná je ze švestek, lepší než povidla. Rum v tom má konzervační funkci, takže se to pak nekazí. Dělání v troubě je určitě pohodlnější a dobrý nápad.. Ale zase v hrnci na plotně má tu výhodu, že když nestíhám, tak si ovoce večer jen rozvařím a na druhý den dodělám. Je krásně hustá a používám ji na knedlíky, na buchty, na palačinky, prostě všude. ¨
laskonka333 18. 7. 2013, 7:33
(clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie