Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Ovocný koláč s celozrnou moukou a s drobenkou

0.0
Ovocný koláč s celozrnou moukou a s drobenkou

Potřebné ingredience

150 g polohr.mouky 150 g celozrnné mouky (pšeničná, špaldová) 3 vejce 75 ml mléka kypřící prášek z kamence 150g bílého jogurtu (OLMA) 40 g oleje (olivový) nebo máslo 100 g cukru 50 g třtinového Na drobenku: 75 g celozrnné mouky 50g másla 40 g cukru vanilkový cukr (od Amylonu s pravou vanilkou) Náplň: jakékoliv ovoce

Postup přípravy

Cukr a vejce vyšlehat, přidat jogurt, tuk, promíchat. Přisypat mouku s kypřícím práškem, promíchat. Nakonec přidat mléko. Těsto nalít na plech vyložený pečícím papírem.
Ovoce jakékoliv. Na fotce jsou švestky, které jsem ještě posypala moučkovým cukrem a mákem. Na drobenku jsem ještě nasypala plátky mandlí.
Pod meruňky zase dávám tvaroh smíchaný s 1 vejcem a cukrem.

Vytvoříme drobenku, smíchat mouku s cukrem a prsty vmačkat máslo.

Péct na 175°C 45 - 50 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Garpi 1. 9. 2012, 18:18
Použila jsem celozrnou mouku žitnou a olivový olej, ovoce čerstvé jahody, vše podle receptu a právě do sebe buchtu cpe celá rodina (Y) Moc mi nevyběhla, ale to je tou moukou.. Stejně jako je v tomto receptu popsáno, pomalu rodince podsouvám zdravější potraviny a míň cukru.. a ono to jde. Stačí tvrdit, že je to obyčejná buchta jako jindy ^o) Chuť mluví sama za sebe, je výborná!!! (D)
anilvap2 2. 9. 2012, 21:59
@Garpi To jsem ráda, že chutnal, (H) tohle byl recept z normální mouky a spoustou tuku a cukru, sama jsem si ho trochu přeměnila. (radost) Žitná mouka je opravdu dost ,,těžká" těsto je potom takové tužší a nevyběhne. ALe na chuť to žádný vliv nemá. Pozdravujte rodinku a zase někdy navštivte mé recepty, ráda vymýšlím nové, zdravé recepty (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie