Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bramborová omáčka

0.0
Bramborová omáčka

Potřebné ingredience

1kg brambor, 100 ml sl. smetany, 1 cibule, kousek másla, hl. mouka na zahuštění, sůl, pepř, bobkový list,

Postup přípravy

1kg brambor oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v troše slané vody téměř do měkka.
Na kousku másla zpěníme cibuli, osmahneme a přidáme do uvařených brambor. Přidáme pepř, bobkový list, zahustíme hl. moukou.
Smetanu přidáme až před podáváním.
V naší rodině je to oblíbený levný recept, který máme od babičky. K této omáčce si smažíme kabanos (slovenský salám) nakrájený na přiměřené kousky, rozpůlený nebo nakrájený na kostičky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

avynka 9. 10. 2012, 9:15
Dělám podobnou: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=30240&user=8231 Recept mám po babičce a u nás doma velmi, velmi oblíbená (Y) (Y) (Y). Jíme jen tak, chlapi s chlebem (H)....
ilonka72 17. 9. 2012, 14:22
Taky ji dělám a mám ji moc ráda,dělám to pouze s nových brambor,k tomu vejce na tvrdo a čerstvý chleba |:o) Je to opravdu levné a chutné,brambory, vejce a cibuli mám domácí a smetanu za 12kč si může dovolit každý |:o)
evicela 17. 9. 2012, 12:58
*-) no , to snad raději bramborovou kaši a k tomu opečený kabanos, tu omáčku pak jíte jen tak, nebo ještě něco k tomu? krom toho buřtu?
milapan 22. 9. 2012, 21:12
@evicela K tomu už kromě kabanosu nic. Nám a všem, kteří to ochutnali, to tak chutná. Ale záleží na každém, jak si to upraví
novabar 17. 9. 2012, 13:24
@evicela bramborovou omáčku vařím sice trochu jinak, ale je to rychlé,dobré i levné jídlo. My jíme s vajíčkem (F)
klarulajda 17. 9. 2012, 12:32
Tento recept znám velmi dobře, babička ho dělávala velmi často. A byl levný (Y) smetanu jsme měli domácí a jedli jsme ji buď samotnou a nebo z králičím masem,taky domácím (Y) Pokud mám omáčku řidší, sypu mouku na zahušťování přímo do ní a hlavně pořádně kvedlám ať se mi nedělají hrudky a pro ty méně zručné doporučuji rozmíchat mouku v trošce vody. :-$
plamenek 15. 9. 2012, 21:10
Nějak nechápu ,jak zahušťujete moukou,když neděláte cibul.jíšku.A co je na tom levého,když tam přijde smetana a smažíte kabanus.Moje babička vařila opravdu levně,měla zahradu a králíky a v potoce pstruhy.Kozu a slepice,vařila nám každé ráno kaše mléčné,rýžovou,vločkovou,kukuřičnou,jáhlovou a krupicovou.Taky měl děda včely,takže se sladilo medem,cukr byl drahý.Ale jeden opravdu velmi levný recept mám,Jmenuje se Čír.Do studené vody se zamíchá hladká mouka a uvaří se.Osolí,naleje do talíře a zaleje studeným mlékem a přidá kousek másla.Jedlo se celý týden bez masa,přestože vše pěstovali a chovali.K obědu byly husté zeleninové polévky,k večeři chléb s kozím tvarohem nebo vajíčka.Brambory na loupačku s mlékem atd.
331975 15. 9. 2012, 19:31
|:o) |:o) |:o) Náš oblíbený recept! Také máme od babičky(dochucujeme lžičkou hořčice a na zjemnění kousek másla)Málo kdo receptík zná a přitom je to velmi chutné jídlo. (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie