Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Zeleninová polévka - kterou miluje celá naše rodina - bezlepková varianta

0.0
Zeleninová polévka - kterou miluje celá naše rodina - bezlepková varianta

Potřebné ingredience

cibule nadrobno nakrájená, zelenina nakrájená na kostičky: mrkev, cuketa, brambory, petržel, celer, košťál z květáku, kedluben hrášek, kukuřice, fazolové lusky, květák rozebraný na růžičky, listy bílého zelí nakrájené na proužky a na kostičky, sůl, pepř, na zásmažku: olej + máslo + kukuřičná mouka (stačí i obyčejná hladká mouka, ale pak není polévka bezlepková), voda a vývar (kuřecí nebo kostka slepičího bujonu)

Postup přípravy

Pokud vaše děti odmítají veškerou zeleninu, zkuste polévku, která se vařívá u nás doma.

Tuto polévku dělám v čím dál tím větším hrnci, protože je to opravdová dobrota :-). Zeleninu si můžete dávat podle toho, co najdete v domácnosti. Já občas dávám i ředkvičky, někdy vynechám celer a petržel, protože zrovna došel... cokoliv potřebuji zužitkovat, jde do této polévky.

Do vařící osolené vody s vývarem vkládám postupně zeleninu podle doby jejího uvaření, tzn. že až nakonec přidávám cuketu, květák a listy zelí. Nejdéle se vaří mrkev, brambory, fazolové lusky.

Před koncem varu si rozehřeju v jiném hrnci máslo s olejem a na něm zesklovatím nadrobno nakrájenou cibuli, přidám mouku (podle množství polévky, tak aby byla jemně zahuštěná, a nebyla z toho omáčka!!!), udělám jíšku, zaliji vodou a míchám. Jakmile je jíška hotová, přidám ji do polévky, dochutím solí, pepřem (ten ani nemusí být). A je hotovo.

Někdy nechám v této polévce rozpustit tavený sýr, jindy přidám smetanu na vaření, ale většinou ji máme v této základní úpravě a olizujeme se, až za ušima.

Hotovou polévku necháme chvilku povařit s jíškou. Průběžně promícháváme, jíška má někdy tendence se na spodku připálit....

A důkaz, že nekecám, že ji děti milují... Náš nejmladší si pochutnává...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie