(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Rybízová šťáva
Potřebné ingredience
1 kg rybízu 1 lžička kyseliny citronové 1 kg cukru krupice 1 špetka kyseliny sorbové
Postup přípravy
1. den:
1 kg omytého rybízu přelijeme 1 l horké vody, přidá se lžička kyseliny citronové, lehce promícháme a necháme 1 den louhovat.
2. den:
Scedíme, nejlépe přes hadřík, nebo jemné sítko, nechá se odkapat, nesmí se pasírovat, šťáva by nebyla čirá a dužina by se zkazila. Potom se přidá 1kg cukru krupice, nechá se opět 1 den rozpustit.
3. den:
Promícháme do úplného rozpuštění cukru a nakonec přidáme špetku kyseliny sorbové, aby jsme se pojistili proti zkažení. Přelijeme do lahví s uzávěrem a skladujeme v chladu.
1 kg omytého rybízu přelijeme 1 l horké vody, přidá se lžička kyseliny citronové, lehce promícháme a necháme 1 den louhovat.
2. den:
Scedíme, nejlépe přes hadřík, nebo jemné sítko, nechá se odkapat, nesmí se pasírovat, šťáva by nebyla čirá a dužina by se zkazila. Potom se přidá 1kg cukru krupice, nechá se opět 1 den rozpustit.
3. den:
Promícháme do úplného rozpuštění cukru a nakonec přidáme špetku kyseliny sorbové, aby jsme se pojistili proti zkažení. Přelijeme do lahví s uzávěrem a skladujeme v chladu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenaczavinac
(upraveno)
9. 8. 2013, 11:46
opravdu skvělá a jednoduchá,určitě stojí za to
Anri
(upraveno)
24. 7. 2013, 13:02
Výborná..
Jančička
(upraveno)
30. 10. 2012, 8:50
ŠIKULKA
Vivieana
(upraveno)
29. 10. 2012, 9:51